Categorie Apotheekteam

Agressie in de apotheek, hoe ga je daar mee om?

Geschreeuw, intimiderende of kwetsende opmerkingen, bedreigingen of patiënten die stampvoetend achter de balie komen. Agressie in de apotheek komt helaas steeds vaker voor en dat zorgt voor ongewenste en uitdagende situaties. Wil je weten hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan? Je leest het in dit artikel!

Geen woorden, maar daden

Afbeelding KennisConnect blogartikel geen woorden maar daden
Geen woorden, maar daden. Een belangrijk principe voor leiders in de zorg. Want met je daden maak je waar wat je hebt beloofd. Kortom, je geeft het goede voorbeeld. En dat is wat medewerkers nodig hebben. Zodat ze weten dat er geen loze beloftes worden gedaan en begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Maar hoe consistent en geloofwaardig zijn jouw daden eigenlijk?

De weg naar een sterk apotheekteam

Afbeelding KennisConnect blogartikel de weg naar een sterk apotheekteam
De zorgvraag verandert, de ontwikkelingen in de apotheekbranche gaan snel en de werkdruk neemt alsmaar toe. En dat blijft niet zonder gevolgen. Hoe zorgen we ervoor, met alle bekende uitdagingen, dat zorgprofessionals weer met plezier naar hun werk gaan en voor hun vak behouden blijven?

Consultvoering: de sleutel tot de beste zorg

Afbeelding KennisConnect blogartikel consultvoering de sleutel tot de beste zorg
De best mogelijke farmaceutische zorg leveren aan de patiënt. Dat is wat iedere apotheker wil. Maar met de huidige werkdruk is het een hele uitdaging geworden. Wil je ervoor zorgen dat de patiënt weer voorop staat en het werkplezier terug keert? Dan kan consultvoering wel eens de sleutel zijn!

Pak aan die weerstand op de werkvloer

Afbeelding KennisConnect blogartikel pak aan die weerstand op de werkvloer
In de apotheek wordt tegenwoordig veel weerstand ervaren, zowel aan de balie als op de werkvloer. Op verschillende vlakken kan ontevredenheid ontstaan en dit creëert een uitdagende werkomgeving voor alle betrokkenen. Zaak is dan er op een goede manier mee om te gaan. Maar hoe doe je dat?

Samenwerking als aandachtsgebied in de apotheek

Afbeelding blogartikel samenwerking als aandachtsgebied in de apotheek
Een succesvol team dat optimaal samenwerkt, dat wil iedereen! In de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk. Door te focussen op de samenwerking, vertrouwen te creëren en open te communiceren binnen het team, verbetert niet alleen de werksfeer, er ontstaat ook meer efficiëntie en beter klantcontact!

Bewustwording door in beweging te komen!

Afbeelding bij blogartikel bewustwording door in beweging te komen met mma
Bewustwording ontstaat door te ervaren en in beweging te komen. Figuurlijk. Maar zeker ook letterlijk. Want er gebeurt van alles in je lijf als je in beweging komt. En als je daar aandacht voor hebt, dan valt er een hoop te leren! Wij zijn zelf ook het gevecht aangegaan in de dojo. In dit artikel lees je onze ervaringen.

Een goede training is altijd maatwerk

Het aanbod aan trainingen voor zorgprofessionals is groot. Zo groot, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De belangrijkste en gelijk moeilijkste vraag is dan: welke training past bij míj́n bedrijf? Wat heeft míj́n team nodig? En natuurlijk: wat wil ik bereiken met een (team)training? Een training bij ons is daarom altijd maatwerk!