Apotheekteam

Bewustwording door in beweging te komen!

12 juni 2023
Afbeelding bij blogartikel bewustwording door in beweging te komen met mma
Blogartikel
Deel dit artikel:

Bewustwording ontstaat door te ervaren en in beweging te komen. Figuurlijk. Maar zeker ook letterlijk. Want er gebeurt van alles in je lijf als je in beweging komt. En als je daar aandacht voor hebt, dan valt er een hoop te leren.

Persoonlijke ontwikkeling is voor sommigen een vanzelfsprekendheid en voor anderen geklets in de ruimte of te spannend om er überhaupt over na te willen denken. Bij KennisConnect zijn we ervan overtuigd dat persoonlijke ontwikkeling aan de wieg van goed leiderschap staat. Dat jezelf in de spiegel aankijken de enige manier is om professioneel volledig tot je recht te komen. Maar wat nou als praten over jezelf, voor jou niet de manier is?

Persoonlijke ontwikkeling zonder uitgebreide praatsessies

Gelukkig leiden er vele wegen naar Rome. Dat persoonlijke ontwikkeling ook zonder uitgebreide praatsessies kan worden bereikt en zelfs zonder dat je je er in het moment bewust van bent, is niet bij iedereen bekend. Maar niets is minder waar. In onze trainingen passen we al jaren veel verschillende vormen toe. Maar wat we nog niet deden is letterlijk in beweging komen. Terwijl in beweging komen een heel goede manier is om allerlei (onbewuste) processen in gang te zetten. Leren gaat bovendien vaak sneller door te ervaren wat er in het moment gebeurt. Vooral als je je bewust wordt van jezelf tijdens die ervaringen. Hoe je reageert in situaties waar je geen controle over hebt, zegt bijvoorbeeld veel over hoe je in het dagelijks leven functioneert in vergelijkbare situaties. Als je in beweging komt en daarbij wordt uitgedaagd, worden je automatische patronen zichtbaar. 

In de dojo het gevecht aangaan

Daarom hebben we samen met MMA-vechtsporter Elon Timmerman een training ontwikkeld. Want in een dojo onder professionele begeleiding het gevecht aangaan, zorgt naast de fysieke inspanning ook voor een flinke mentale uitdaging.  Deze training is dé manier om op natuurlijke wijze uit je hoofd en in je lijf te stappen. Om je patronen te ontdekken en je reflexen te leren herkennen.  Hoe reageer je als je wordt uitgedaagd? Ga je het gevecht aan? Of zet je een stap opzij? Of ben jij misschien degene die uitdaagt, die de eerste slag uitdeelt?  Soms gebeurt er tijdens het vechten iets in je lichaam waar je je nog niet bewust van was. Wat wordt er getriggerd? En herken je dat gevoel in ‘alledaagse’ situaties, op je werk of misschien wel thuis? Dat is waar we samen naar op zoek gaan. En dat levert zoveel inzichten op.

Een sporttas vol nieuwe inzichten

Dat hebben we zelf aan den lijve ondervonden toen we bij Elon in de dojo stapten. We leerden over onze automatische reacties, door de feedback die we kregen. Niet altijd begrepen we direct wat er gebeurde. Maar vroeg of laat vielen de kwartjes. En zo vulde onze sporttas zich al gauw met nieuwe inzichten, handige tools en bezwete shirts. Wil jij ook met jezelf aan de slag? Dat kan vanaf nu met de nieuwste aanwinst in ons aanbod: een MMA-training waarin je fysiek wordt uitgedaagd om zo jezelf beter te leren kennen. Wat jij mag leren, ontdek je alleen door het zelf te doen. Maar in de praktijk blijkt dat MMA-training je patronen leert herkennen, zodat je ze kunt doorbreken. Je leert waar je grenzen liggen en hoe je die ook kunt bewaken. Je wordt veerkrachtiger en kunt tegenslagen (letterlijk in dit geval ;-)) beter incasseren.

Dus ben je niet zo’n prater. Of klets je jezelf juist overal uit. En ben je nu op een punt dat je je niet meer wilt verschuilen en open staat om jezelf verder te ontwikkelen? Dan is deze masterclass: ‘je vechthouding laat zien wie je bent!’ écht iets voor jou! Durf jij het aan?

Meer blogartikelen

Volg KennisConnect op LinkedIn!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Volg ons dan op LinkedIn en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.