Blogartikelen

Wij delen onze kennis, inspireren je, zetten je aan het denken

KennisConnect button gepassioneerd plezier hartgrondig
Blogartikel
15 mei 2024
Geschreeuw, intimiderende of kwetsende opmerkingen, bedreigingen of patiënten die stampvoetend achter de balie komen. Agressie in de apotheek komt helaas steeds vaker voor en dat zorgt voor ongewenste en uitdagende situaties. Wil je weten hoe je daar op een goede manier mee om kunt gaan? Je leest het in dit artikel!
Blogartikel
10 april 2024
Als leidinggevende ben je je ervan bewust dat een goede samenwerking essentieel is voor het leveren van goede patiëntenzorg. Je hebt veel aandacht voor de communicatie in het team en zet je in om een harmonieuze samenwerking te realiseren. Maar wat nou als we je vertellen dat conflicten heel positief kunnen zijn voor een team?
Blogartikel
7 februari 2024
Geen woorden, maar daden. Een belangrijk principe voor leiders in de zorg. Want met je daden maak je waar wat je hebt beloofd. Kortom, je geeft het goede voorbeeld. En dat is wat medewerkers nodig hebben. Zodat ze weten dat er geen loze beloftes worden gedaan en begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Maar hoe consistent en geloofwaardig zijn jouw daden eigenlijk?
Blogartikel
21 december 2023
In de voortdurende ontwikkelende gezondheidszorg staan apothekers doorlopend voor uitdagingen en veranderingen. Het definiëren van een duidelijke visie en koers is dan niet slechts een formele stap, maar een onmisbare schakel in het creëren van stabiliteit en duidelijkheid.
Blogartikel
28 september 2023
De zorgvraag verandert, de ontwikkelingen in de apotheekbranche gaan snel en de werkdruk neemt alsmaar toe. En dat blijft niet zonder gevolgen. Hoe zorgen we ervoor, met alle bekende uitdagingen, dat zorgprofessionals weer met plezier naar hun werk gaan en voor hun vak behouden blijven?
Blogartikel
20 juli 2023
De best mogelijke farmaceutische zorg leveren aan de patiënt. Dat is wat iedere apotheker wil. Maar met de huidige werkdruk is het een hele uitdaging geworden. Wil je ervoor zorgen dat de patiënt weer voorop staat en het werkplezier terug keert? Dan kan consultvoering wel eens de sleutel zijn!
Blogartikel
17 juli 2023
In de apotheek wordt tegenwoordig veel weerstand ervaren, zowel aan de balie als op de werkvloer. Op verschillende vlakken kan ontevredenheid ontstaan en dit creëert een uitdagende werkomgeving voor alle betrokkenen. Zaak is dan er op een goede manier mee om te gaan. Maar hoe doe je dat?
Blogartikel
10 juli 2023
Een succesvol team dat optimaal samenwerkt, dat wil iedereen! In de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk. Door te focussen op de samenwerking, vertrouwen te creëren en open te communiceren binnen het team, verbetert niet alleen de werksfeer, er ontstaat ook meer efficiëntie en beter klantcontact!
Blogartikel
3 juli 2023
We leven en werken in een snel veranderende omgeving. Dat is ook in de apotheek voelbaar. Zijn we net gewend aan een nieuwe situatie, staat ons de volgende verandering alweer te wachten. Voor apothekers is het hard werken om het team steeds opnieuw mee te krijgen. Want dat is nog niet zo gemakkelijk…
Blogartikel
12 juni 2023
Bewustwording ontstaat door te ervaren en in beweging te komen. Figuurlijk. Maar zeker ook letterlijk. Want er gebeurt van alles in je lijf als je in beweging komt. En als je daar aandacht voor hebt, dan valt er een hoop te leren! Wij zijn zelf ook het gevecht aangegaan in de dojo. In dit artikel lees je onze ervaringen.
Blogartikel
8 mei 2023
Van een vaste mindset naar een groei mindset. Door te benadrukken dat elke poging om iets nieuws te doen - of iets anders te doen dan anders - bijdraagt aan verbetering, kan een cultuur van groei en ontwikkeling ontstaan. Zodat je als team optimaal kunt functioneren en tot de beste mogelijke samenwerking komt.
Blogartikel
10 april 2023
Het gevoel gewaardeerd te worden is voor iedereen belangrijk. Zonder waardering kun je niet optimaal functioneren. Niet in je persoonlijke leven en ook niet op je werk. Toch is gewaardeerd worden niet vanzelfsprekend. Maar waarom is waardering zo belangrijk? En wat maakt dat we het vaak missen?
Blogartikel
10 maart 2023
Blinde vlekken: iedereen heeft ze, niemand ziet ze. Want dat is nou precies hoe het met blinde vlekken werkt. En daardoor kan het je flink in de weg zitten. Het is gedrag waarvan je zelf niet in de gaten hebt dat je het laat zien. Feit is dat je anderen nodig hebt om je blinde vlekken te kunnen zien. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen gedrag en valkuilen.
Blogartikel
7 februari 2023
Farmakundigen (FK) en farmaceutisch consultenten (FC) kunnen door hun brede palet aan skills een mooie brug vormen tussen de apotheker en het apotheekteam. Werk jij als FK of FC? In dit artikel krijg je een aantal tips die je kunnen helpen beter tot je recht te komen in de apotheek!
Blogartikel
4 december 2022
Geweldloos communiceren, oftewel verbindend communiceren, kan grote impact hebben op het verloop van een gesprek. En daar kunnen we in de apotheek dagelijks ons voordeel mee doen. In dit artikel lees je de voordelen en geven we je tips die je meteen in de praktijk kunt brengen.

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.