Blogartikelen

Wij delen onze kennis, inspireren je, zetten je aan het denken

KennisConnect button gepassioneerd plezier hartgrondig
Blogartikel
10 april 2024
Als leidinggevende ben je je ervan bewust dat een goede samenwerking essentieel is voor het leveren van goede patiëntenzorg. Je hebt veel aandacht voor de communicatie in het team en zet je in om een harmonieuze samenwerking te realiseren. Maar wat nou als we je vertellen dat conflicten heel positief kunnen zijn voor een team?
Blogartikel
7 februari 2024
Geen woorden, maar daden. Een belangrijk principe voor leiders in de zorg. Want met je daden maak je waar wat je hebt beloofd. En dat is wat medewerkers nodig hebben om te begrijpen wat er van hen wordt verwacht en te weten dat er geen loze beloftes worden gedaan. Maar hoe consistent en geloofwaardig zijn jouw daden eigenlijk?
Blogartikel
21 december 2023
In de voortdurende ontwikkelende gezondheidszorg staan apothekers doorlopend voor uitdagingen en veranderingen. Het definiëren van een duidelijke visie en koers is dan niet slechts een formele stap, maar een onmisbare schakel in het creëren van stabiliteit en duidelijkheid.
Blogartikel
28 september 2023
De zorgvraag verandert, de ontwikkelingen in de apotheekbranche gaan snel en de werkdruk neemt alsmaar toe. En dat blijft niet zonder gevolgen. Hoe zorgen we ervoor, met alle bekende uitdagingen, dat zorgprofessionals weer met plezier naar hun werk gaan en voor hun vak behouden blijven?
Blogartikel
20 juli 2023
De best mogelijke farmaceutische zorg leveren aan de patiënt. Dat is wat iedere apotheker wil. Maar met de huidige werkdruk is het een hele uitdaging geworden. Wil je ervoor zorgen dat de patiënt weer voorop staat en het werkplezier terug keert? Dan kan consultvoering wel eens de sleutel zijn!
Blogartikel
17 juli 2023
In de apotheek wordt tegenwoordig veel weerstand ervaren, zowel aan de balie als op de werkvloer. Op verschillende vlakken kan ontevredenheid ontstaan en dit creëert een uitdagende werkomgeving voor alle betrokkenen. Zaak is dan er op een goede manier mee om te gaan. Maar hoe doe je dat?
Blogartikel
10 juli 2023
Een succesvol team dat optimaal samenwerkt, dat wil iedereen! In de praktijk blijkt dat nog niet zo makkelijk. Door te focussen op de samenwerking, vertrouwen te creëren en open te communiceren binnen het team, verbetert niet alleen de werksfeer, er ontstaat ook meer efficiëntie en beter klantcontact!
Blogartikel
12 juni 2023
Bewustwording ontstaat door te ervaren en in beweging te komen. Figuurlijk. Maar zeker ook letterlijk. Want er gebeurt van alles in je lijf als je in beweging komt. En als je daar aandacht voor hebt, dan valt er een hoop te leren! Wij zijn zelf ook het gevecht aangegaan in de dojo. In dit artikel lees je onze ervaringen.
Blogartikel
7 februari 2023
Farmakundigen (FK) en farmaceutisch consultenten (FC) kunnen door hun brede palet aan skills een mooie brug vormen tussen de apotheker en het apotheekteam. Werk jij als FK of FC? In dit artikel krijg je een aantal tips die je kunnen helpen beter tot je recht te komen in de apotheek!
Blogartikel
4 december 2022
Geweldloos communiceren, oftewel verbindend communiceren, kan grote impact hebben op het verloop van een gesprek. En daar kunnen we in de apotheek dagelijks ons voordeel mee doen. In dit artikel lees je de voordelen en geven we je tips die je meteen in de praktijk kunt brengen.
Blogartikel
10 november 2022
In de uitdagingen die we tegenkomen tijdens onze teamtrainingen is een duidelijke rode draad te zien. Werkzaamheden die voor stress en andere uitdagingen op de werkvloer zorgen, zijn vaak van menselijke en emotionele aard. Pas als je boven tafel krijgt waar het probleem écht zit, verdwijnt de blokkade en kan het team weer op volle kracht vooruit!

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.