Apotheekteam

Een doordachte visie en koers, het kompas van je apotheekorganisatie

21 december 2023
Afbeelding KennisConnect blogartikel een doordachte visie en koers
Blogartikel
Deel dit artikel:

In de voortdurende ontwikkelende gezondheidszorg staan apothekers doorlopend voor uitdagingen en veranderingen. Het definiëren van een duidelijke visie en koers is dan niet slechts een formele stap, maar een onmisbare schakel in het creëren van stabiliteit en duidelijkheid.

We kunnen er kort over zijn: zonder goed doordachte, duidelijke koers in de top van de apotheekorganisatie, geen goedlopend team op de werkvloer. En toch merken we dat het daar in de praktijk nog regelmatig aan ontbreekt. Opgeslokt door de waan van de dag, richten we ons op hetgeen waarvoor we in de eerste plaats zijn opgeleid. Namelijk het leveren van kwalitatieve farmaceutische zorg en alles wat daarbij komt kijken. Het opstellen van een missie, visie en kernwaarden en een daaruit voortvloeiende koers, daar maken we ‘later’ wel tijd voor.

”Het maakt in één klap ieder besluitvormingsproces efficiënter”

Terwijl een duidelijke visie en koers essentieel zijn voor iedere apotheekorganisatie die op duurzame wijze succesvol wil zijn. Wat maakt jouw apotheek uniek? Wat wil je bijdragen? Hoe zie je de rol van je apotheekorganisatie in de toekomst? En hoe ga je daar komen? Het beantwoorden van deze vragen geeft je apotheekorganisatie een identiteit, waardoor zowel patiënten als het apotheekteam zich verbonden voelen. Een duidelijke visie en koers, met bijbehorende doelen, zorgt bovendien voor helderheid. Je kunt het als meetlat gebruiken om alle keuzes en beslissingen die je gaat maken tegenaan te leggen. Past deze nieuwe kans bij onze visie en koers voor de toekomst? Zo ja, dan gaan we er mee aan de slag. Zo niet, dan is het voor ons niet de juiste kans. Het maakt in één klap ieder besluitvormingsproces efficiënter.

Een kompas voor de organisatie

Een managementteam dat werkt vanuit een heldere visie en koers, fungeert ook als een kompas voor de rest van de organisatie. Door op eenduidige manier de organisatie te leiden en op koers te houden, is er een gemeenschappelijk doel. Medewerkers weten precies in welke richting wordt gewerkt, waarom hun bijdrage belangrijk is en wat er concreet van hen wordt verwacht.

”Koers zorgt voor motivatie en betrokkenheid”

Maar er zijn nog meer redenen voor het formuleren van een duidelijke koers. Zo zorgt het voor motivatie en betrokkenheid. Doordat medewerkers begrijpen hoe hun werkt bijdraagt aan het grotere geheel, zijn zij gemotiveerder om aan de slag te gaan. En het bevordert daarnaast de saamhorigheid in het team. In een snel veranderende omgeving zorgen een duidelijke visie en koers bovendien voor een stip aan de horizon. Het geeft houvast en daardoor zijn mensen beter in staat flexibel om te gaan met de veranderingen die van hen worden gevraagd.

”De stabiliteit van de koers zorgt voor het behoud van medewerkers”

En niet onbelangrijk: de betrokkenheid en saamhorigheid binnen het team en de stabiliteit van de koers zorgen voor het behoud van medewerkers. En als het lukt dit alles goed naar buiten uit te dragen, helpt het ook nog bij het aantrekken van nieuwe collega’s.

Visie, koers en leiderschap

Een duidelijke visie en koers zorgt er ook voor dat je als leidinggevende weet welk type leiderschap je het best kunt tonen aan het team op de werkvloer. Vaak onderschatten we daarbij nog de kracht van de voorbeeldfunctie en het belang van consistentie. Stel je voor dat aandacht voor levensstijl en preventie een belangrijke pijler is in de koers van jullie apotheek. Jullie besteden veel aandacht aan het belang van evenwichtige voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Zowel richting het team als naar de patiënt wordt de positieve impact benadrukt en actieve toepassing in het dagelijks leven gestimuleerd. Jij als leidinggevende luncht daarentegen meerdere keren per week met fastfood dat je laat bezorgen en gaat er tussen de middag nooit tussenuit voor een wandelingetje. Er ontstaat dan een discrepantie tussen de koers die je uitdraagt en je eigen handelen. En dat zorgt onvermijdelijk voor onbegrip en scheve gezichten in het team. Je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid komen in het gedrang.

”Het is belangrijk dat je woorden en daden met elkaar in lijn zijn”

Met andere woorden, als leidinggevende is het niet alleen belangrijk dat je de koers en visie kent en die mondeling uitdraagt naar het team. Het is minstens zo belangrijk dat je woorden en daden met elkaar in lijn zijn. Dat je het juiste voorbeeld geeft. Doe je dat niet dan ben je niet geloofwaardig en zullen de mensen waarmee je werkt niet snel geneigd zijn de door jou uitgezette koers te volgen.

Schuif het niet langer voor je uit en bepaal je koers

Bij KennisConnect durven we hier heel stellig in te zijn: een doordachte en duidelijke visie en koers is cruciaal voor het managementteam, het team op de werkvloer én de patiënt. Want op duurzame wijze de best mogelijke farmaceutische zorg leveren, kan alleen als iedereen in de organisatie werkt vanuit één visie en één doel.

Ben je benieuwd hoe KennisConnect kan ondersteunen bij het bepalen van de koers van jouw apotheekorganisatie? Wij hebben verschillende geaccrediteerde trainingen waarin we managementteams in zorgorganisaties begeleiden. Kijk voor meer informatie op onze pagina organisatiegroei.

Meer blogartikelen

Volg KennisConnect op LinkedIn!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Volg ons dan op LinkedIn en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.