InnerConnect

InnerConnect

Kwaliteiten als persoonlijk leiderschap, sociale communicatieve vaardigheden en empathie worden ook wel de zachte vaardigheden genoemd. Het vermogen tot zelfreflectie, veerkrachtig kunnen reageren op tegenvallers en je kunnen focussen valt er ook onder. Zachte vaardigheden zijn krachtig omdat ze je helpen je harde vaardigheden zoals vakkennis succesvol in te zetten. Om een gebalanceerde koers te varen, zowel in relatie tot jezelf als anderen om je heen. Is jouw koers eigenlijk in balans? Hoe houd jij alle ballen in de lucht privé en op het werk? Heb je wel eens moeite met een collega (of leidinggevende) en is het moeilijk om hierover het gesprek aan te gaan? Vul je stiekem in je hoofd in wat andere mensen over je denken? Weet jij wat je eigenlijk echt zou willen, wat jouw doel is? Durf jij de stap te nemen om de kracht van zacht in te zetten?

3-daagse Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap

Wat kun je verwachten bij de 3-daagse?

Deze 3-daagse training richt zich op (ziekenhuis-) apothekers die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, communicatie en balans op zowel werk- als privégebied. Gedurende elke bijeenkomst is er veel ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten.

Programma dag 1

Start 15.00 uur

Hoofd, lijf en hart

IST- Huidige situatie (IST/SOLL-analyse)

Eigen vraagstelling en knelpunten inbrengen (persoonlijk leiderschap)

SOLL-Persoonlijke missie en visie formuleren

19.30 uur: Diner

Programma dag 2

Start 08.00 uur

Hoofd, lijf en hart activiteit 

9.00 uur Ontbijt

9.45 uur Kernkwaliteiten en kernkwadrant: theorie en praktijk 

13.00 uur Lunch en vrije tijd (ruimte voor 1 op 1 coaching)

16.00 uur Interactie en Communicatie

19.00 uur: Diner

Programma dag 3

Start 08.00 uur

Hoofd, lijf en hart activiteit 

9.00 uur Ontbijt

9.45 uur Energiebalans

13.00 uur Lunch en vrije tijd (ruimte voor 1 op 1 coaching)

15.45 uur Praktische interventies

19.00 uur: Diner

Programma dag 4

Start 08.00 uur

Hoofd, lijf en hart activiteit 

9.00 uur Ontbijt

9.45 uur Leefstijl: Voeding en Vitaliteit

11.45 uur Afronding en evaluatie

12.00 uur Naar huis

DAG 1: Inzicht

Op de eerste dag is het thema inzicht krijgen. Dit kan op verschillende vlakken. Waar sta je nu en waar wil je naar toe? De mens bestaat uit meer dan alleen theoretische kennis, dus maken we een 3D-analyse. Hoe staat het met je kennis en vaardigheden ten opzichte van datgene wat je wilt bereiken? Hoe past jouw lichamelijke en mentale gesteldheid (levensstijl) daarbij? Wat is jouw passie, jouw stip op de horizon? Met andere woorden, wat doet je hart sneller kloppen? In deze training maken we een 3D-analyse van hoofd, lijf én hart.

DAG 2: Interactie en Communicatie

Iedereen heeft kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten zijn kwaliteiten die tot de kern van een persoon behoren. Hoe duidelijker we een beeld van onze kernkwaliteiten hebben, des te bewuster we die kunnen inzetten op het werk en in privé-situaties. Ken jij je eigen kernkwaliteiten? Weet je eigen kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën te benoemen en te benutten? In deze training ga je op zoek naar jouw kernkwaliteiten. Het laten doorstralen van jouw kernkwaliteiten in het leiderschap maakt je namelijk effectief, authentiek en geloofwaardig.

Je gaat kijken naar je eigen communicatie en die van anderen. Deze communicatie kun je eigenlijk pas écht begrijpen als je drijfveren, patronen en onderstromen in de communicatie leert herkennen en belemmerende overtuigingen leert veranderen. Het is belangrijk jezelf te blijven om autonoom te kunnen handelen.

DAG 3: Interventie en Actie

Naast inzicht, dien je ook echt iets te gaan doen! Je takenpakket wordt steeds groter, je collega’s vragen veel van je en de administratie stapelt zich op. En hoe werk je al die e-mails weg uit je inbox? De hoge werkdruk maakt dat je vooral brandjes aan het blussen bent. Het overzicht van je werkzaamheden ebt langzaam weg. Timemanagement helpt om keuzes te maken en prioriteiten te stellen. Leer plannen en organiseren, krijg inzicht in tijdrovende gewoontes en bouw rust in. Deze prakijkgerichte training biedt handvatten voor meer structuur in je werk, optimaal gebruik van je agenda en een prioriteitenmodel. Naast praktische tips krijg je inzicht in de communicatieve vaardigheden die nodig zijn om de baas over je eigen agenda te blijven.

DAG 4: Interventie en actie (vervolg)

Wat is de invloed van gezonde voeding, voldoende slaap en ontspanning op jouw functioneren?
Lichamelijke en mentale gezondheid dragen bij aan het functioneren op je werk. Hoe zorg je voor de juiste balans?

De trainers

De trainers hebben een gezamenlijke passie: namelijk de effectiviteit van zorgprofessionals op communicatief en sociaal vlak te verhogen. Ze hebben de afgelopen jaren op verschillende vlakken/opleidingen veel nuttige ervaring, theorie en tools opgedaan, veel waarvan ze wensten dit reeds jaren geleden van iemand te hebben gehoord. Daarom willen ze deze waardevolle informatie nu delen met anderen.

Carolien Wierda

Carolien Wierda behaalde in 2001 haar Mastertitel (MSc) Bedrijfskunde (General Management) aan Nyenrode Business Universiteit en is sindsdien actief het internationale gebied van sales, HRM en marketing. Ook heeft zij als docent ruim 8 jaar colleges verzorgd voor de faculteit Accountancy, Finance & Marketing aan de University of Aruba. Zij is daarnaast internationaal erkend Yoga Alliance E-RYT500 yoga-instructeur en oprichtster van Yoga bij Lien. Haar gepassioneerde en mensgerichte levenshouding wordt weerspiegeld in haar stijl van lesgeven, die door studenten wordt omschreven als respectvol, down-to-earth en inspirerend.

Marlies-Schippers

Marlies Schippers is sinds 2007 apotheker, waarna ze gepromoveerd is. Momenteel is ze werkzaam als apotheker, trainer en psychodynamisch coach.
Haar grote interesse in de ‘persoon achter de zorgprofessional’ heeft ervoor
gezorgd dat ze de opleiding tot coach is gaan volgen. Deze opleiding heeft haar
veel inzichten gegeven op het gebied van communicatie, zelfontwikkeling en zelfcompassie. Het resultaat? Een fijner, lichter leven. En dit geeft ze graag door.

Rianne Schrijver

Rianne Schrijver is sinds 2008 openbaar apotheker. Momenteel is ze werkzaam als beherend apotheker. Haar interesse in soft skills is ontstaan tijdens de wereldreizen die ze maakte met haar gezin. Online heeft ze een training gevolgd, waardoor haar persoonlijke ontwikkeling een enorme groei heeft doorgemaakt. Het heeft haar handvatten gegeven, die ze dagelijks toepast. Zowel tijdens haar werk, als privé. En dat gunt ze iedereen!

Marieke Liem Moolenaar NVZA

Marieke Liem is sinds 2004 ziekenhuisapotheker, waarna ze gepromoveerd is en gewerkt heeft (en nog steeds werkt) in verschillende ziekenhuizen. In 2018 besloot ze haar al lang bestaande interesse (communicatie en psychologie) verder op te pakken door een 2-jarige communicatieopleiding te volgen.  Deze heeft ze inmiddels met veel plezier afgerond. Graag had ze dat wat ze o.a. in deze opleiding heeft geleerd al veel eerder gehoord. Daarom wil ze dit nu graag verder verspreiden.

Accreditatie en Aanmelden

Accreditatie voor openbare apothekers: 21 punten en ziekenhuisapothekers: 18 punten. Zeker zijn van een plek? Meld je dan aan door een email te sturen naar aanmelden@kennisconnect.nl

Aantal deelnemers

Er is plaats voor 20 deelnemers.

Data

29 september 2020 15.00 uur tot en met 2 oktober 2020 12.00 uur

Locatie

Boerderij de Mossel, Otterlo

Kosten: vanaf €1475,- ex. btw

De kosten zijn inclusief trainingsprogramma, overnachtingen, eten en drinken.

Kom je samen met een collega naar de 3-daagse en deel je een kamer, dan zijn de kosten €1225,-ex.btw per persoon.

Wil je liever een kamer voor jezelf, dan zijn de kosten €1475,- ex. btw

Schrijf je hier in!

Meer informatie aanvragen?Laat hier uw gegevens achter en we nemen zsm contact met u op.