Interviews

Laat je inspireren door deze experts

KennisConnect button gepassioneerd plezier hartgrondig
Interview
25 april 2024

Vijf jaar KennisConnect!

KennisConnect bestaat vijf jaar! Wat een mijlpaal. En wat is de tijd voorbij gevlogen. We kijken terug op vijf inspirerende jaren en blikken vooruit met de drijvende krachten achter KennisConnect, eigenaren Marlies Schippers & Rianne Schrijver.
Interview
18 maart 2024

Interview met expert

Als Anouk van Aalten in 2016 in Doesburg begint als tweede apotheker, heeft ze niet meteen de ambitie om door te groeien. Maar ze krijgt er de ruimte om zich te ontwikkelen en gaandeweg stelt ze haar doelen bij. Inmiddels is ze met veel plezier beherend apotheker bij Apotheek de Linie in Doesburg.
Interview
25 januari 2024

Interview met expert

Na een korte periode in Amsterdam en Delft, ging Bouchra aan de slag als apotheker in Rotterdam. Na ruim 15 jaar in de openbare apotheek, heeft ze vorig jaar de overstap gemaakt naar de poliklinische apotheek in het OLVG in Amsterdam. Naast apotheker werkt ze ook als intervisiecoach en trainer.
Interview
31 oktober 2023

Interview met expert

Jelmer Faber is al sinds 2009 een enthousiaste, ondernemende apotheker, die altijd denkt vanuit de menselijke kant. Met zijn grote interesse voor de nieuwste ontwikkelingen, richt hij zich met zijn eigen bedrijf ‘PharmaSwap’ op verduurzaming van de zorg.
Interview
28 september 2023

Interview met expert

Johanneke Schaap begon een paar jaar geleden, na haar opleidingen tot apothekersassistent en chemisch analist, aan de studie Farmakunde. Inmiddels werkt ze alweer twee jaar als Farmakundige klinische farmacie backoffice in het Isala Ziekenhuis.
Interview
21 juni 2023

Interview met expert

Met posities als ziekenhuisapotheker in het Medisch Spectrum Twente, opleider aios ziekenhuisfarmacie en verantwoordelijke voor het klinisch farmaceutisch laboratorium TDM en toxicologie is Esther Sportel een veelzijdige apotheker.
Interview
3 mei 2023

Interview met expert

Marie-Claire Plaisier studeerde farmacie in Groningen en was jaren beherend apotheker op verschillende locaties. Werk is haar hobby en dat komt goed uit. Want sinds 2022 is ze eigenaar van een aantal Wassenaarse apotheken en daar komt een hoop bij kijken.
Interview
17 maart 2023

Interview met expert

Rogier Larik heeft farmacie gestudeerd in Utrecht en ruim 12 jaar als openbaar apotheker gewerkt in verschillende apotheken. Als zoon van een apotheker wil hij van jongs af aan in de voetstappen van zijn vader treden en laten zien wat apothekers doen, namelijk de zorg toegankelijker maken.
Interview
24 januari 2023

Interview met expert

Evianne van der Kruk is beherend apotheker bij apotheek Stelle in Hoogvliet, secretaris bij de Vereniging voor Jonge Apothekers (VJA) en de Vereniging voor Apothekers in Dienstverband (VAD). Wij kennen haar als docent in de vervolgopleiding voor apothekers van de KNMP.
Interview
4 december 2022

Interview met expert

Marieke Liem volgde haar opleiding tot ziekenhuisapotheker in Tilburg en promoveerde bij het Centre for HDR in Leiden. Na in het Erasmus MC gewerkt te hebben, werkt ze sinds 2010 in het Ziekenhuis Rivierenland, waar ze in 2020 hoofd van de ziekenhuisapotheek is geworden.
Interview
31 oktober 2022

Interview met expert

Anne Margreeth is naast apotheker, ook docent op het gebied van diabetes en leefstijl. Daarnaast houdt ze zich bezig met richtlijnontwikkeling (KNMP en multidisciplinair), is ze actief binnen de Nederlandse Diabetes Federatie, het Diabetes Fonds en de special interest group Diabetes van de KNMP.
Interview
21 september 2022

Interview met expert

We leerden Kadir kennen tijdens de lesdagen van de KNMP waar hij in opleiding is tot openbaar apotheker specialist. Daarnaast neemt Kadir ook deel aan het vierjarige TOP programma van Service Apotheek, voor de apotheker van de toekomst. We spraken hem over zijn visie op de toekomst van ons vak.
Interview
1 augustus 2022

Interview met expert

Marjolijn Duisenberg volgde haar opleiding tot ziekenhuisapotheker bij De Heel Zaans Medisch Centrum en de VU Medisch Centrum. Na haar opleiding ging ze aan de slag als laboratoriumapotheker in het ziekenhuis in Tilburg, waar ze later ook opleider werd. Begin 2022 startte ze haar eigen onderneming: ZorgMuse.
Interview
22 juni 2022

Interview met expert

Ashley Wiersma is in 2015 afgestudeerd als apotheker en heeft zich daarna gespecialiseerd als Openbaar Apotheker specialist. Ze woont en werkt met haar gezin op Curaçao. In dit interview vertelt ze hoe het haar bevalt om te werken als apotheker in het buitenland.
Interview
11 mei 2022

Interview met expert

Na haar studie Farmacie heeft Corien in Apotheek Flevowijk in Kampen en in de poliklinische Apotheek Isala in Zwolle gewerkt. Na 15 jaar werken als apotheker, is ze in 2019 gestart met haar eigen bedrijf ‘Groot in Kwaliteit’ en begeleid ze apotheken bij het kwaliteitssysteem. Zowel HKZ als GMP.
Interview
28 februari 2022

Interview met expert

Ellen Kruize-Kok heeft om medische redenen een bijzondere carrière bewandeld in de farmacie. Van apothekersassistent naar een eigen uitzendbureau en van communicatie-adviseur tot auteur. Ze schreef het boek ‘Educated Drugdealer’ over de meerwaarde van de apotheek.
Interview
8 februari 2022

Interview met expert

Arianna werkt vier dagen in de week als docent/assistent professor bij de masteropleiding farmacie in Leiden en één dag als ziekenhuisapotheker in het LUMC. Deze combinatie zorgt ervoor dat ze affiniteit houdt met het werkveld en dat de studenten altijd de meest recente casuïstiek voorgeschoteld krijgen.
Interview
27 december 2021

Interview met expert

Arjan Boekweg is apotheker. Zijn kracht zit in zijn brede kennis en voorliefde voor processen. Door de combinatie plezier, samenwerken en een fijne sfeer, levert hij samen met zijn team de beste zorg. Sinds een paar maanden werkt hij als apotheker in Warnsveld.
Interview
14 oktober 2021

Interview met expert

Ralph de Backer is opgeleid tot openbaar apotheker en werkzaam als opleidingscoördinator bij de KNMP. Hij volgde meerdere opleidingen als systemisch coach en is onlangs gestart met zijn promotieonderzoek over grondslagen van het systemische gedachtegoed.
Interview
31 augustus 2021

Interview met expert

Sharon is opgeleid als apotheker, heeft promotieonderzoek gedaan naar de rol van motivatie van apothekers bij nascholing en runt nu haar eigen bedrijf MZG (Motiverende Zelfprofessionalisering in de Gezondheidszorg). Zelfprofessionalisering omvat eigenlijk precies wat ze doet en waar ze voor staat!

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.