Interviews

Laat je inspireren door deze experts

KennisConnect button gepassioneerd plezier hartgrondig
Interview
18 maart 2024

Interview met expert

Als Anouk van Aalten (35) in 2016 in Doesburg begint als tweede apotheker, heeft ze niet meteen de ambitie om door te groeien. Maar ze krijgt er de ruimte om zich te ontwikkelen en gaandeweg stelt ze haar doelen bij. Inmiddels is ze met veel plezier beherend apotheker bij Apotheek de Linie in Doesburg.
Interview
25 januari 2024

Interview met expert

Na een korte periode in Amsterdam en Delft, ging Bouchra aan de slag als apotheker in Rotterdam. Na ruim 15 jaar in de openbare apotheek, heeft ze vorig jaar de overstap gemaakt naar de poliklinische apotheek in het OLVG in Amsterdam. Naast apotheker werkt ze ook als intervisiecoach en trainer.
Interview
31 oktober 2023

Interview met expert

Jelmer Faber is al sinds 2009 een enthousiaste, ondernemende apotheker, die altijd denkt vanuit de menselijke kant. Met zijn grote interesse voor de nieuwste ontwikkelingen, richt hij zich met zijn eigen bedrijf ‘PharmaSwap’ op verduurzaming van de zorg.
Interview
28 september 2023

Interview met expert

Johanneke Schaap begon een paar jaar geleden, na haar opleidingen tot apothekersassistent en chemisch analist, aan de studie Farmakunde. Inmiddels werkt ze alweer twee jaar als Farmakundige klinische farmacie backoffice in het Isala Ziekenhuis.
Interview
21 juni 2023

Interview met expert

Met posities als ziekenhuisapotheker in het Medisch Spectrum Twente, opleider aios ziekenhuisfarmacie en verantwoordelijke voor het klinisch farmaceutisch laboratorium TDM en toxicologie is Esther Sportel een veelzijdige apotheker.
Interview
3 mei 2023

Interview met expert

Marie-Claire Plaisier studeerde farmacie in Groningen en was jaren beherend apotheker op verschillende locaties. Werk is haar hobby en dat komt goed uit. Want sinds 2022 is ze eigenaar van een aantal Wassenaarse apotheken en daar komt een hoop bij kijken.
Interview
17 maart 2023

Interview met expert

Rogier Larik heeft farmacie gestudeerd in Utrecht en ruim 12 jaar als openbaar apotheker gewerkt in verschillende apotheken. Als zoon van een apotheker wil hij van jongs af aan in de voetstappen van zijn vader treden en laten zien wat apothekers doen, namelijk de zorg toegankelijker maken.
Interview
24 januari 2023

Interview met expert

Evianne van der Kruk is beherend apotheker bij apotheek Stelle in Hoogvliet, secretaris bij de Vereniging voor Jonge Apothekers (VJA) en de Vereniging voor Apothekers in Dienstverband (VAD). Wij kennen haar als docent in de vervolgopleiding voor apothekers van de KNMP.
Interview
4 december 2022

Interview met expert

Marieke Liem volgde haar opleiding tot ziekenhuisapotheker in Tilburg en promoveerde bij het Centre for HDR in Leiden. Na in het Erasmus MC gewerkt te hebben, werkt ze sinds 2010 in het Ziekenhuis Rivierenland, waar ze in 2020 hoofd van de ziekenhuisapotheek is geworden.
Interview
1 augustus 2022

Interview met expert

Marjolijn Duisenberg volgde haar opleiding tot ziekenhuisapotheker bij De Heel Zaans Medisch Centrum en de VU Medisch Centrum. Na haar opleiding ging ze aan de slag als laboratoriumapotheker in het ziekenhuis in Tilburg, waar ze later ook opleider werd. Begin 2022 startte ze haar eigen onderneming: ZorgMuse.
Interview
11 mei 2022

Interview met expert

Na haar studie Farmacie heeft Corien in Apotheek Flevowijk in Kampen en in de poliklinische Apotheek Isala in Zwolle gewerkt. Na 15 jaar werken als apotheker, is ze in 2019 gestart met haar eigen bedrijf ‘Groot in Kwaliteit’ en begeleid ze apotheken bij het kwaliteitssysteem. Zowel HKZ als GMP.
Interview
10 maart 2021

Interview met expert

Na 4 jaar als apotheek-medewerker in de openbare apotheek, doet Linda de opleiding tot apothekersassistent. Vijf jaar later start ze met de opleiding tot farmaceutisch consulent en inmiddels werkt ze bij de klinische farmacie in het Albert Schweitzer ziekenhuis en zet ze zich in bij AMP en Optima Forma.
Interview
28 februari 2021

Interview met expert

Rianne Schrijver houdt van het avontuur en plezier. ‘Bij twijfel gewoon doen’ is haar credo. Dat neemt ze mee als mede-eigenaar van KennisConnect. Ze heeft jaren ervaring als openbaar apotheker en vindt de praktische vertaalslag belangrijk in de trainingen.
Interview
28 februari 2021

Interview met expert

Naast apotheker is Marlies Schippers mede-eigenaar van KennisConnect. Ze is een levensgenieter en houdt van haar vrijheid. Door te kijken naar wat mensen beweegt, waarom ze doen wat ze doen, komt ze met concrete mensgerichte tips. Het geeft haar energie om met mensen te werken.

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je meer inspirerende verhalen lezen en ben je benieuwd wat ons bezig houdt bij KennisConnect? Laat je e-mailadres achter en blijf op de hoogte! We delen regelmatig nieuwe blogartikelen en interviews, onze kennis en onze ervaringen én informatie over ons uitgebreide trainingsaanbod.