Intervisie

Krijg inzicht in je eigen gedrag en valkuilen

KennisConnect button tijd voor 100 procent werkplezier

Intervisie op maat voor energieke zorgprofessionals

Blinde vlekken: iedereen heeft ze, niemand ziet ze. Want dat is nou precies hoe het met blinde vlekken werkt. Het is gedrag waarvan je zelf niet in de gaten hebt dat je het laat zien. En daardoor kan het je flink in de weg zitten. Intervisie kan hierbij een krachtig hulpmiddel zijn. Door je bewust te zijn van je eigen handelen, krijg je meer grip op situaties en ben je in staat om hier meer invloed op uit te oefenen. 

Al onze intervisies zijn:

Waarom KennisConnect?

Kleinschalige interactieve nascholing

Hoge waardering van eerdere deelnemers

Altijd met respect voor alle deelnemers

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Geaccrediteerd en direct toepasbaar

Intervisie op maat voor energieke zorgprofessionals

Je kent het vast wel. Je loopt al een tijdje tegen dezelfde uitdagingen aan. Het gaat duidelijk niet zoals jij zou willen. Maar je hebt geen idee waarom niet. Grote kans dat je last hebt van een blinde vlek. Blinde vlekken zijn een deel van je persoonlijkheid waar je je niet bewust van bent. Je hebt anderen nodig om je blinde vlekken te kunnen zien. Om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en valkuilen. Intervisie kan hierbij een krachtig hulpmiddel zijn. Bij intervisie helpt de groep je om het probleem achter jouw hulpvraag helder te krijgen. Door het probleem van verschillende kanten te bekijken krijg je meer inzicht in je eigen gedrag. Door bewust te zijn van je eigen handelen krijg je meer grip op situaties en ben je in staat om meer invloed hierop uit te oefenen.  Intervisie draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van jouw (persoonlijk) leiderschap.

Als intervisiecoach bewaken we het groepsproces en stellen we verdiepende vragen. Soms vragen we je om tijdens een intervisie bijeenkomst een stapje buiten je comfortzone te gaan. Zo leer je aanspraak te doen op ‘andere delen’ van jezelf en verruim je je kijk op situaties. We hechten grote waarde aan een veilige en vertrouwde omgeving zodat je jezelf kunt zijn.

Praktische informatie

De deelnemers brengen eigen casuïstiek in. Bijvoorbeeld casuïstiek gericht op leiderschap, samenwerking binnen het team en samenwerking met collega zorgprofessionals komen aan bod. Door middel van verschillende intervisie methodieken bespreken we de casuïstiek. We beginnen elke bijeenkomst met een stukje theorie. De intervisie wordt begeleid door Marlies of Rianne. We zorgen voor een gestructureerd verloop met een persoonlijk karakter. De techniek die we toepassen kan per keer verschillen. 

Een intervisiegroep bestaat uit 6 tot 10 apothekers. De deelnemers komen uit dezelfde beroepsgroep. Jaarlijks vinden er minimaal 2 bijeenkomsten plaats. Elke bijeenkomst duurt 3 uur.

Heb je interesse in een intervisie?

Heb je interesse in een intervisie? Of wil je meer informatie of gewoon even sparren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We horen graag waar je naar op zoek bent en denken met je mee! Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je werken aan jouw persoonlijke doelen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van 1-op-1 coaching.

"Wat heeft je team aan theorie als ze het niet kunnen toepassen in de praktijk?"

KennisConnect slaat bruggen tussen de praktijk en theorie. Benieuwd hoe wij dat doen? We vertellen je er graag over!