Farmakundigen, Consulenten en Teamleiders

Persoonlijk leiderschap: jouw skills maximaal inzetten!

Voor wie

Wil je meer informatie over deze masterclass?

Heb je interesse in onze masterclass, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken graag met je mee!

Informatie over deze masterclass

Persoonlijk leiderschap: jouw skills maximaal inzetten!

Als farmaceutisch consulent, farmakundige of teamleider vorm je een mooie brug tussen de apotheker en het apotheekteam. Je neemt de apotheker veel werk uit handen door je brede palet aan skills. En daar zit ook meteen de uitdaging. Hoe stel je prioriteiten als je zoveel taken hebt? Hoe weten je collega’s waarvoor ze bij jou terecht kunnen? En hoe zorg je ervoor dat je niet verzandt in assistentenwerk omdat je door ziekteverzuim of verstek van assistenten steeds moet bijspringen?

Deze masterclass is voor farmaceutisch consulenten, farmakundigen of teamleiders die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling.

Leerdoelen

Na deze masterclass:

  • Heb je handvatten om met jouw persoonlijke en professionele uitdagingen om te gaan.
  • Heb je inzicht in je drijfveren, patronen en onderstromen die jouw communicatiestijl beïnvloeden.
  • Heb je handvatten om je werkzaamheden efficiënter uit te oefenen.
  • Heb je kennis van de diverse leiderschapsstijlen en de voorwaarden voor een sterk team.

Hoe ziet de training eruit?

1. Online intake door middel van een DISC-analyse

Voordat je naar de fysieke bijeenkomst komt vul je een DISC-analyse in. DISC is een persoonlijkheidstest die je inzicht geeft in jouw gedrag en communicatiestijl. Na het invullen van de test ontvang je een rapportage van de analyse. Dit rapport bespreken wij met jou tijdens een online sessie van 1 uur.

2. Online voorbereiding

Thuis bereid je de theorie met bijbehorende opdrachten voor in de online leeromgeving. Het is belangrijk dat je deze voorbereiding doet voordat je naar het fysieke gedeelte komt. Deze voorbereiding kost je maximaal 1 uur.

3. Fysieke dag: Communicatie en (persoonlijk) leiderschap

De ochtend staat in het teken van communicatie. Communicatie kun je pas écht begrijpen als je drijfveren, patronen en onderstromen in de communicatie leert herkennen. Je leert hoe je boodschappen helder kunt overbrengen en je team in beweging kunt zetten. De middag staat in het teken van persoonlijk leiderschap. Er bestaat namelijk geen goed leiderschap zonder persoonlijk leiderschap. Want waarom vind je het bijvoorbeeld moeilijk om die ene collega opbouwende feedback te geven terwijl dit bij de overige collega’s niet zo is?

We doen oefeningen om jezelf nóg beter te leren kennen in bepaalde situaties. Zo creëren we een duurzame en fundamentele aanpak waarin zowel jij als je team de vruchten plukt. Zo ontstaat er meer werkgeluk voor jou en je team!

4. Online nabespreking

In deze onlinebijeenkomst bespreken we de interventies die jullie gedaan hebben naar aanleiding van de fysieke dag. Wat ging er goed en waar loop je tegenaan?  En waar zou je graag feedback op willen hebben van de groep? Deze onlinebijeenkomst duurt maximaal 2 uur.

5. BONUS

Hier stopt het niet, het begint hier pas! Na de training begint voor jou het echte werk in de praktijk. Daar sta je niet alleen voor. Je kunt te allen tijde contact met ons opnemen wanneer je ergens tegenaan loopt of als je even wil sparren.

Wil je meer lezen? We schreven ook een blog: ‘De farmakundige komt niet uit de verf. En dat is een gemiste kans…’  over de toegevoegde waarde van farmaceutisch consulenten en farmakundigen.

Heb je interesse in onze masterclass?

Heb je interesse in onze masterclass? Meld je dan aan via onderstaand inschrijfformulier!

Wil je meer informatie of eerst even sparren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je aan voor de masterclass

Belangrijk om te weten: mocht je na inschrijving onverhoopt toch verhinderd zijn, laat dat ons dan minimaal 30 dagen voorafgaand aan de datum van de masterclass weten. Bij niet tijdige afmelding zijn wij helaas genoodzaakt de kosten voor de masterclass in rekening te brengen.

Aanmeldformulier voor de masterclass

Bekijk al onze masterclasses voor apothekers

Masterclass
Tijdens deze training staat de vraag “Wat is jouw positie in het zorgveld?” centraal. Dit is best een lastige vraag. Hoe ziet het zorgveld eruit? Weet je wat jouw positie is en past deze positie bij jouw visie op farmaceutische patiëntenzorg? Wat belemmert jou om je positie in te nemen? En wat kun je doen om je positie verder te versterken?
Masterclass
Je vechthouding laat zien wie je bent! Door middel van de vechtsport MMA wordt je fysiek uitgedaagd om zo jezelf beter te leren kennen. Op een andere manier dan je misschien gewend bent, maar één ding is zeker: het opent nieuwe luiken en je leert jezelf (nog) beter kennen! Durf jij het aan?
3-daagse Masterclass
Elk persoon heeft een uniek palet aan kleur. Maar welke kleur (eigenschap) van jou mag meer kracht krijgen om zichtbaar te zijn? En welke kleur is al zo krachtig, dat die best wat zachter neergezet mag worden? In deze 3-daagse masterclass ontdek je wat jouw invloed is op het team en wat de invloed is van het team op jouw handelen.