Organisatiegroei

Jouw zorgorganisatie (weer) tot bloei laten komen

KennisConnect button tijd voor 100 procent werkplezier

Voor ambitieuze zorgorganisaties die willen groeien

Wil je jouw zorgorganisatie (weer) tot bloei laten komen? Als managementteam bepaal je de koers van de organisatie. Een heldere koers inspireert, geeft perspectief en bepaalt de werkcultuur in de hele zorgorganisatie. Maar om ervoor te zorgen dat de organisatie de goede kant op blijft gaan is koerskracht nodig. KennisConnect helpt je en geeft handvatten om de juiste richting te bepalen. 

Al onze bijeenkomsten zijn:

Waarom KennisConnect?

Kleinschalige interactieve nascholing

Hoge waardering van eerdere deelnemers

Altijd met respect voor alle deelnemers

Persoonlijke en professionele ontwikkeling

Geaccrediteerd en direct toepasbaar

Is jouw organisatie toe aan een volgende stap?

Een sterk managementteam (MT) met een open feedbackcultuur is geen vanzelfsprekendheid. Daar moet je als MT hard voor werken. Maar de pay off is groot. Door te groeien als MT ervaar je het ‘wij-gevoel’, communiceer je efficiënter en kun je nóg fijner samenwerken. En dit werkt door op de werkvloer. Wij werken vanuit een positieve benadering en behandelen elk persoon met evenveel respect. Je kunt in de sessies werken aan de volgende doelen:

1: Samen de stip op de horizon bepalen

Soms heb je als MT de volledige vrijheid om de koers van de zorgorganisatie te bepalen. Maar soms is het hogere doel al voor je bepaald en is het je taak als MT hier invulling aan te geven. Voor beide gevallen geldt: pas als de onderlinge verhoudingen en verwachtingen duidelijk zijn kun je de organisatie naar een hoger plan brengen en de positie in het zorgveld versterken.

  • Wat wil je als zorgorganisatie ten diepste voor je klanten betekenen?
  • Wat is de positie in het zorgveld?
  • En wat geeft je organisatie kracht en kleur?

Antwoord op deze vragen geeft een organisatie identiteit en werkt verbindend voor zowel klanten als het zorgteam op de werkvloer. Er ontstaat een werkcultuur waarin medewerkers vanuit alle lagen van de organisatie hun volle potentiaal benutten en hiermee in staat zijn een positie in het zorgveld te pakken.

2: Samenwerking MT

Om de samenwerking te versterken is het belangrijk elkaar binnen het MT goed te leren kennen. Ontdekken wat ieders krachten en valkuilen zijn om meer begrip te krijgen voor elkaars werkwijze. Zodat je samen:

  • Duidelijkheid hebt in de taak- en rolverdeling inclusief de bijbehorende verantwoordelijkheden.
  • Van elkaar weet wat ieders wensen en grenzen zijn.

Dit alles geeft helderheid in de verantwoordelijkheden die daarbij horen en zorgt voor een fijne samenwerking binnen de zorgorganisatie. Wat allemaal bijdraagt aan werkplezier en behoud van energie!

We werken met het Coherence model

Het doel van het coherence model is om alle elementen en processen binnen een organisatie op elkaar af te stemmen, zodat ze gezamenlijk bijdragen aan het realiseren van strategische doelen en visie. Dit model legt de nadruk op het creëren van samenhang tussen aspecten zoals missie, visie, doelstellingen, cultuur, structuur, processen en prestatie-indicatoren, waardoor de organisatie efficiënter en effectiever kan opereren.

1. Strategische Afstemming: Zorgen dat de activiteiten van de organisatie in lijn zijn met de overkoepelende strategie en doelen.
2. Cultuur en Waarden: Het creëren van een organisatiecultuur die overeenkomt met de waarden en doelen van de organisatie.
3. Structuur en Processen: Het ontwerpen van een organisatiestructuur en werkprocessen die de strategische doelen ondersteunen.
4. Communicatie: Het waarborgen van effectieve communicatie binnen de organisatie, zodat alle medewerkers op de hoogte zijn van de strategie en bijdragen aan het gemeenschappelijke doel.
5. Prestatiemeting: Het opzetten van meetbare prestatie-indicatoren om de voortgang naar de doelen te volgen en bij te sturen waar nodig.

Accreditatie

De accreditatie voor ziekenhuisapothekers is 6 punten per bijeenkomst. De accreditatie voor openbaar apothekers is 5,5 punt per bijeenkomst.

Heb je interesse in een organisatiegroei traject?

Heb je interesse in een organisatiegroei traject? Of wil je meer informatie of gewoon even sparren? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! We horen graag waar je naar op zoek bent en denken met je mee! Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Wil je werken aan jouw persoonlijke doelen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van 1-op-1 coaching.

Wil je lezen wat een doordachte visie en koers zo belangrijk maakt? Lees dan ons blog:

Samen persoonlijke doelen halen

1-op-1 coaching trajecten

Wil je meer inzicht in je eigen handelen en blijven groeien als zorgprofessional? Naast bijeenkomsten voor het hele managementteam van zorgorganisaties, biedt KennisConnect ook persoonlijke 1-op-1 coaching trajecten. Tijdens een coaching traject werken we samen aan het behalen van jouw persoonlijke doelen, krijg je inzicht in je eigen doen en laten en leer je op een andere manier naar jezelf te kijken. 

"Wat heeft je team aan theorie als ze het niet kunnen toepassen in de praktijk?"

KennisConnect slaat bruggen tussen de praktijk en theorie. Benieuwd hoe wij dat doen? Je leest het hier!