Masterclass trainingen

je vechthouding laat zien wie je bent!
Je vechthouding laat zien wie je bent!
Je vechthouding laat zien wie je bent! 1024 768 KennisConnect

Je vechthouding laat zien wie je bent!

Wie durft?

In een dojo onder professionele begeleiding het gevecht aangaan? Dat kan vanaf nu met de nieuwste aanwinst in ons aanbod: een MMA-training waarin je fysiek wordt uitgedaagd om zo jezelf beter te leren kennen. Soms gebeurt er tijdens het vechten iets in je lichaam waar je je nog niet bewust van was. Wat wordt er getriggerd? En herken je dat gevoel in ‘alledaagse’ situaties, op je werk of misschien wel thuis? Dat is waar we samen naar op zoek gaan.

Wat jij mag leren, ontdek je alleen door het zelf te doen. Maar in de praktijk blijkt dat MMA-training je patronen leert herkennen, zodat je ze kunt doorbreken. Je leert waar je grenzen liggen en hoe je die ook kunt bewaken. Je wordt veerkrachtiger en kunt tegenslagen (letterlijk in dit geval ;-)) beter incasseren.

Belangrijk om te weten!

Kennis van vechtsport is zeker geen vereiste. Het programma wordt afgestemd op de deelnemers. Er is ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten. Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 6-8 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te leren.

Meer lezen?

Lees in ons blog ‘Bewegen raakt!’ hoe wij zelf deze training aan den lijve hebben ondervonden en wat het ons heeft gebracht.

Deze training organiseren we samen met

 • Elon Timmerman van Mikiri.

Ik meld mij aan voor deze training samen met mijn collega’s  training psychologische veiligheid
  Jouw invloed op psychologische veiligheid in de apotheek
  Jouw invloed op psychologische veiligheid in de apotheek 1024 616 KennisConnect

  Jouw invloed op psychologische veiligheid in de apotheek

  Als je wilt dat binnen jouw team positiviteit de norm is, op respectvolle wijze wordt samengewerkt en iedereen openstaat voor het geven en ontvangen van feedback dan is psychologische veiligheid een belangrijke randvoorwaarde. En daarin kunnen kleine dingen, grote impact hebben. Een belangrijk kenmerk van een sterk team met goede samenwerking is dat er binnen het team een positieve cultuur bestaat. Een cultuur waarin positiviteit de norm is, het veilig is om jezelf te zijn en te zeggen wat je wilt zeggen. Rechtstreeks tegen de persoon die het aangaat. Met respect voor jezelf en de ander. En met het doel om de kwaliteit van de samenwerking verder te verbeteren.

  Klinkt allemaal heel logisch, toch?

  Toch is de praktijk anders. Regelmatig wordt er meer over elkaar gepraat dan met elkaar. En dan is de insteek doorgaans niet positief. Kleine roddels, grote roddels, we horen ze allemaal wel eens voorbijkomen. In hoeverre stap jij zelf, als leidinggevende, naar een teamlid toe om je feedback te geven? Wat kun jij doen om ervoor te zorgen dat er in je team wel de veiligheid bestaat problemen bespreekbaar te maken?

  In de training Psychologische veiligheid in de apotheek leer je hoe je zorgt voor een werkcultuur waarin:

  • Het normaal is om problemen te benoemen en aan te pakken, zonder aanziens des persoons
  • Teamleden durven om fouten toe te geven, en hulp durven vragen om ervan te leren
  • Iedereen er mag zijn, met diens eigenheid, unieke vaardigheden en talenten
  • En niemand elkaar tegenwerkt.
  • Zodat je team sterker wordt en meer zelfsturend kan zijn.

  Je volgt de training met maximaal veertien collega-apothekers. Je leert van elkaar en elkaars praktijk.

  Programma
  De training bestaat uit één dag op locatie. Voorafgaand aan de training krijgt jouw team de gelegenheid om (digitaal) een vijftal vragen in te vullen. Zo brengen we de psychologische veiligheid op dat moment in kaart. Deze meting is anoniem en doen we alleen als jij dat wil. Geen enkele verplichting dus.

   Leerdoelen
  Na de training weet je:

  • Wat psychologische veiligheid is en hoe je het inzet
  • Een veilige omgeving en cultuur te maken zodat je een verandering in gang kan zetten
  • Hoe je een gesprek start over psychologische veiligheid met je team

  En ben je:

  • Bewust van wat er speelt in je team en welke impact dat heeft
  • In staat je in te leven in de beleving van je teamleden
  • Bewust over hoe jijzelf conflicten aangaat.

   

  Deze masterclass organiseren we samen met:

  Ik meld mij aan voor deze masterclass

   Selecteer hieronder een datum of data:

   Psychologische veiligheid in de apotheek   jouw positie in het zorgveld
   Wat is jouw positie in het zorgveld?
   Wat is jouw positie in het zorgveld? 1024 723 KennisConnect

   Wat is jouw positie in het zorgveld?

   Hoe communiceer je effectief met je directe collega’s, huisartsen, medisch specialisten, verpleegkundigen en patiënten? Ben je in staat om optimaal af te stemmen met je multidisciplinaire werkomgeving om jouw farmaceutische boodschap over te brengen?

   Tijdens deze training staat de vraag “Wat is jouw positie in het zorgveld?” centraal. Dit is best een lastige vraag. Hoe ziet het zorgveld eruit? Weet je wat jouw positie is en past deze positie bij jouw visie op farmaceutische patiëntenzorg? Wat belemmert jou om je positie in te nemen? En wat kun je doen om je positie verder te versterken?

   Uniek aan deze training is dat het interdisciplinair is voor zowel openbare, poliklinische als ziekenhuisapothekers. Samenwerken en begrijpen van elkaars werelden helpt in het leveren van optimale farmaceutische patiëntenzorg. Een training waarbij je vooral zelf aan de slag gaat en de ervaring van je collega’s gebruikt.

   Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 12 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen. Wat het je precies gaat brengen, kunnen we je niet zeggen. Eerdere deelnemers geven aan dat ze het verrassend, leerzaam en inspirerend vinden. We horen veel terug dat het inzicht heeft gegeven en veel stof tot nadenken.

   Leerdoelen

   Na het volgen van deze training kun je:

   • begrijpen hoe een verschillende context leidt tot een verschillend behandeladvies
   • op een effectieve manier informatie verzamelen bij patiënt en betrokken zorgprofessionals.
   • reflecteren op het verloop van het gesprek met patiënt en betrokken zorgprofessionals.
   • je inleven in de situatie van de patiënt en diens omgeving over de benodigde patiëntenzorg.
   • jouw communicatie positief beïnvloeden.
   • heb je inzicht in je eigen drijfveren en belemmeringen

   Deze masterclass organiseren we samen met

   • Marjolijn Duisenberg, ziekenhuisapotheker en coach bij Zorgmuse

   Ik meld mij aan voor deze masterclass

    Selecteer hieronder een datum of data:

    Wat is jouw positie in het zorgveld    Effectief leiderschap begint bij jezelf
    Hoe geef je kracht en kleur aan jouw persoonlijk leiderschap?
    Hoe geef je kracht en kleur aan jouw persoonlijk leiderschap? 1024 682 KennisConnect

    Hoe geef je kracht en kleur aan jouw persoonlijk leiderschap?

    Elk persoon heeft een uniek palet aan kleur. En net zoals bij een schilderij is het belangrijk dat de kleurencompositie harmonieus is en de stijl van de schilder onmiskenbaar. Welke kleur (eigenschap) van jou mag meer kracht krijgen om zichtbaar te zijn? En welke kleur is al zo krachtig, dat die best wat zachter neergezet mag worden? In deze masterclass ontdek je wat jouw invloed is op het team en wat de invloed is van het team op jouw handelen. Je onderzoekt je talenten en blinde vlekken. Je leert wat jouw leiderschapskwaliteiten zijn en hoe je meer kleurnuance kunt aanbrengen in de apotheek organisatie. Daarbij krijg je praktische handvatten om je werk-privé balans in kaart te brengen en onderzoek je waar je meer tijd aan wil besteden en waar juist minder.

    Kortom; je ontdekt jouw unieke kracht en kleur als leider. Dit krachtige fundament resulteert in een duurzame verandering waarin jij je maximale potentieel benut, mensen inspireert en meer werkplezier ervaart. Dit geeft energie en draagt direct bij aan de teamspirit en eenheid van het team.

    Het unieke concept

    Je verblijft op een prachtige locatie, ver weg van de dagelijkse routine, zodat er veel ruimte is voor reflectie. De werkvormen zijn praktisch zodat je veel doet en ervaart. We werken in kleine groepen met intensieve begeleiding van 4 trainers/coaches.

    Onze belofte

    Als je maandag weer op je werk verschijnt en je collega’s vragen wat je hebt geleerd tijdens de 3-daagse, dan kun je daar geen eenduidig antwoord op geven. Maar je leven is veranderd, gegarandeerd!

    Na afloop van de masterclass heb je:

    • je professionele netwerk versterkt door met vakgenoten ervaringen, professionele normen & waarden en kennis te delen.
    • je spectrum aan opvattingen en oplossingsmogelijkheden voor actuele vraagstukken en/of problemen uit de eigen praktijk vergroot.
    • inzicht in je eigen (belemmerende) patronen.
    • inzicht in jouw leiderschapsstijl zodat je op een authentieke wijze jouw koers kunt bepalen
    • inzicht in je drijfveren, patronen en onderstromen die jouw communicatiestijl beïnvloeden
    • je functioneren als professional op het gebied van samenwerking, communicatie, organisatie en management versterkt.

    Accreditatie

    De masterclass is geaccrediteerd met 18 punten voor openbaar apothekers en voor ziekenhuisapothekers en valt onder kleinschalige interactieve nascholing. De CanMEDs zijn als volgt verdeeld:

    • Communicatie (communicator) 40%
    • Samenwerking (collaborator) 40%
    • Organisatie (leader) 20%

    Deze masterclass organiseren we samen met:

    Ik meld mij aan voor deze masterclass     Meer over Marieke en Carolien

     Marieke is sinds 2000 ziekenhuisapotheker, waarna ze gepromoveerd is en gewerkt heeft in verschillende ziekenhuizen. Op dit moment is ze hoofd apotheek in ziekenhuis Rivierenland. In 2018 besloot ze haar al lang bestaande interesse (communicatie en psychologie) verder op te pakken door een 2-jarige communicatieopleiding te volgen.  Deze heeft ze inmiddels met veel plezier afgerond. Graag had ze dat wat ze o.a. in deze opleiding heeft geleerd al veel eerder gehoord. Daarom wil ze dit nu graag verder verspreiden.

      

     Carolien behaalde in 2001 haar Mastertitel (MSc) Bedrijfskunde (General Management) aan Nyenrode Business Universiteit en is sindsdien actief in het internationale gebied van sales, HRM en marketing. Ook heeft zij als docent ruim 8 jaar colleges verzorgd voor de faculteit Accountancy, Finance & Marketing aan de University of Aruba. Zij is daarnaast internationaal erkend Yoga Alliance E-RYT500 yoga-instructeur en oprichtster van Yoga bij Lien. Haar gepassioneerde en mensgerichte levenshouding wordt weerspiegeld in haar stijl van lesgeven, die door studenten wordt omschreven als respectvol, down-to-earth en inspirerend.

     Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.