Persoonlijke ontwikkeling voor teams

optimale samenwerking
Groeien als team
Groeien als team 1024 683 KennisConnect

Groeien als team!

Door te groeien als team ervaar je het ‘wij-gevoel’, leer je elkaar beter begrijpen en kun je nóg fijner samenwerken met elkaar. Met veel plezier stellen we een teamtraining samen voor jouw team. Deze teamtrainingen maken we op maat. Hierin nemen we jouw vragen mee. Dat zou kunnen zijn het ‘wij-gevoel’ stimuleren binnen het team, elkaar leren begrijpen en/of zorgen voor verbinding tussen de teamleden. Ervoor zorgen dat jullie als team groeien! Dit doen wij vanuit een positieve benadering. Veiligheid en vertrouwen is de basis voor een sterk team. Dit verwerken we in de training.

Onze aanpak:

  • We plannen een (online) afspraak met je in
  • We bespreken wat jij met je team wil bereiken
  • Je krijgt van ons een voorstel op maat

Lees hier onze blogs:

Postitiviteit en veilgheid van belang in een team

Coaching
Coaching
Coaching 1024 1024 KennisConnect

Coaching

Tijdens een coaching traject werken we samen aan het behalen van jouw persoonlijke doelen. Een doel kan zijn om bijvoorbeeld beter te communiceren, maar ook om weerbaarder te worden of assertiever. Samen bepalen we de persoonlijke doelen van het coaching traject. Eventueel aangevuld met het doel van de opdrachtgever.

Veilige en vertrouwde omgeving

We hechten grote waarde aan een veilige en vertrouwde omgeving tijdens het coaching traject. Om te kunnen reflecteren is het namelijk van essentieel belang dat je volledig jezelf kunt zijn. Soms vragen we je om tijdens een intervisiebijeenkomst een stapje buiten je comfortzone te gaan. Zo leer je aanspraak te doen op ‘andere delen’ van jezelf en verruim je je kijk op situaties.

Vanzelfsprekend staan we voor een persoonlijke benadering en een open sfeer.

Ons aanbod 

Een coaching traject bestaat uit 5 tot 10 sessies van ongeveer 1,5 uur. We bieden coaching in een veilige omgeving buiten de eigen werkplek van de coachee. Het is vertrouwelijk, we delen de inhoud van de sessies niet met de opdrachtgever. Met de coachee gaan we aan het werk met de onderstroom, dus alles wat je niet ziet. Door dat te doen, zal het gedrag dat je wel ziet (de bovenstroom) ook veranderen.

Wil je samen met je team werken aan jouw functioneren en dat van het team? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van intervisie.

Intervisie
Intervisie
Intervisie 838 1024 KennisConnect

Intervisie

Blinde vlekken: iedereen heeft ze, niemand ziet ze. Want dat is nou precies hoe het met blinde vlekken werkt. Het is gedrag waarvan je zelf niet in de gaten hebt dat je het laat zien. En daardoor kan het je flink in de weg zitten.

Je kent het vast wel. Je loopt al een tijdje tegen dezelfde uitdagingen aan. Het gaat duidelijk niet zoals jij zou willen. Maar je hebt geen idee waarom niet. Grote kans dat je last hebt van een blinde vlek. Blinde vlekken zijn een deel van je persoonlijkheid waar je je niet bewust van bent. Je hebt anderen nodig om je blinde vlekken te kunnen zien. Om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en valkuilen. Intervisie kan hierbij een krachtig hulpmiddel zijn. Bij intervisie helpt de groep je om het probleem achter jouw hulpvraag helder te krijgen. Door het probleem van verschillende kanten te bekijken krijg je meer inzicht in je eigen gedrag. Door bewust te zijn van je eigen handelen krijg je meer grip op situaties en ben je in staat om meer invloed hierop uit te oefenen.  Intervisie draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van jouw (persoonlijk) leiderschap.

Als intervisiecoach bewaken we het groepsproces en stellen we verdiepende vragen. Soms vragen we je om tijdens een intervisie bijeenkomst een stapje buiten je comfortzone te gaan. Zo leer je aanspraak te doen op ‘andere delen’ van jezelf en verruim je je kijk op situaties. We hechten grote waarde aan een veilige en vertrouwde omgeving zodat je jezelf kunt zijn.

Praktisch

De deelnemers brengen eigen casuïstiek in. Bijvoorbeeld casuïstiek gericht op leiderschap, samenwerking binnen het team en samenwerking met collega zorgprofessionals komen aan bod. Door middel van verschillende intervisie methodieken bespreken we de casuïstiek. We beginnen elke bijeenkomst met een stukje theorie. De intervisie wordt begeleid door Marlies of Rianne. We zorgen voor een gestructureerd verloop met een persoonlijk karakter. De techniek die we toepassen kan per keer verschillen. 

Een intervisiegroep bestaat uit 6 tot 10 apothekers. De deelnemers komen uit dezelfde beroepsgroep. Jaarlijks vinden er minimaal 2 bijeenkomsten plaats. Elke bijeenkomst duurt 3 uur.

Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.