Categorie Teamontwikkeling

Gedoe in je team is een goed idee

Als leidinggevende ben je je ervan bewust dat een goede samenwerking essentieel is voor het leveren van goede patiëntenzorg. Je hebt veel aandacht voor de communicatie in het team en zet je in om een harmonieuze samenwerking te realiseren. Maar wat nou als we je vertellen dat conflicten heel positief kunnen zijn voor een team?

Je team meekrijgen in een verandering doe je zo!

We leven en werken in een snel veranderende omgeving. Dat is ook in de apotheek voelbaar. Zijn we net gewend aan een nieuwe situatie, staat ons de volgende verandering alweer te wachten. Voor apothekers is het hard werken om het team steeds opnieuw mee te krijgen. Want dat is nog niet zo gemakkelijk…

Dwars door je angst naar je potentieel

Van een vaste mindset naar een groei mindset. Door te benadrukken dat elke poging om iets nieuws te doen - of iets anders te doen dan anders - bijdraagt aan verbetering, kan een cultuur van groei en ontwikkeling ontstaan. Zodat je als team optimaal kunt functioneren en tot de beste mogelijke samenwerking komt.

Oeps, de waardering ontbreekt!

Het gevoel gewaardeerd te worden is voor iedereen belangrijk. Zonder waardering kun je niet optimaal functioneren. Niet in je persoonlijke leven en ook niet op je werk. Toch is gewaardeerd worden niet vanzelfsprekend. Maar waarom is waardering zo belangrijk? En wat maakt dat we het vaak missen?

Ontdek je blinde vlek

Blinde vlekken: iedereen heeft ze, niemand ziet ze. Want dat is nou precies hoe het met blinde vlekken werkt. En daardoor kan het je flink in de weg zitten. Het is gedrag waarvan je zelf niet in de gaten hebt dat je het laat zien. Feit is dat je anderen nodig hebt om je blinde vlekken te kunnen zien. Hierdoor krijg je inzicht in je eigen gedrag en valkuilen.

Zorgen voor je team, noodzaak of bijzaak?

Afbeelding KennisConnect blogartikel zorgen voor je team noodzaak of bijzaak
In de uitdagingen die we tegenkomen tijdens onze teamtrainingen is een duidelijke rode draad te zien. Werkzaamheden die voor stress en andere uitdagingen zorgen, zijn vaak van menselijke en emotionele aard. Pas als je boven tafel krijgt waar het probleem écht zit, verdwijnt de blokkade en kan het team weer op volle kracht vooruit!

Hoera, we gaan veranderen! Of, nou ja…

Verandering biedt kansen! Dat geloven we als plannenmakers. We zien de mogelijkheden en gaan vol goede moed aan de slag. En toch is verandering niet makkelijk. Dit komt doordat bij verandering altijd weerstand komt kijken. Bij de één iets meer dan bij de ander. Investeren in het creëren van een veilige werkomgeving is dan heel belangrijk.

Positiviteit en veiligheid van belang in een team

Een belangrijk kenmerk van een sterk team met goede samenwerking is dat er binnen het team een positieve cultuur bestaat. Een cultuur waarin positiviteit de norm is, het veilig is om jezelf te zijn en te zeggen wat je wilt zeggen. Met respect voor jezelf en de ander en met het doel om de kwaliteit van de samenwerking verder te verbeteren.