Teamtrainingen

Samen de vertaalslag naar de praktijk maken

KennisConnect button tijd voor 100 procent werkplezier

Teamtrainingen voor energieke zorgteams

KennisConnect heeft met grote zorgvuldigheid een aantal trainingen voor teams ontwikkeld. Trainingen op het gebied van kwaliteitsdenken, farmaceutisch inhoudelijk handelen en persoonlijke ontwikkeling.  

Al onze trainingen zijn:

Waarom KennisConnect?

Kleine groepen tot max. 20 personen

Hoge waardering van eerdere deelnemers

Altijd met respect voor alle deelnemers

Trainingen op maat voor iedere organisatie

Geaccrediteerd en direct toepasbaar

Teamtraining - kennis & kunde

Medicatieverificatie: gespreksvoering bij opname- en ontslag in het ziekenhuis

Voor apothekersassistenten in het ziekenhuis is het voeren van medicatieverificatie gesprekken een belangrijk onderdeel van hun werk. Dit is niet altijd makkelijk door boze patiënten, weerstand of verdrietige emoties. Hoe krijg je in korte tijd relevante geneesmiddelinformatie boven tafel en zorg je dat je aansluit bij de behoefte van de patiënt?

Teamtraining - kennis & kunde

Contra-indicaties in de apotheek, wat moet je ermee?

Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?

Afbeelding KennisConnect training consultvoering gespreksvoering in de apotheek
Teamtraining - kennis & kunde

Consultvoering: gespreksvoering in de apotheek

Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?

Afbeelding KennisConnect training agressie in de apotheek
Teamtraining - teamontwikkeling

Omgaan met agressie

Agressie is een groeiende zorg in patiëntgesprekken. Het kan variëren van verbale uitlatingen tot fysieke confrontaties. Dit heeft vaak diepgaande effecten op het team. Hoe herken je agressief gedrag? En hoe leer je op een respectvolle manier je grenzen aangeven, zodat je jezelf kunt beschermen en toch professioneel blijft? Deze training geeft je inzicht in de complexiteit en diversiteit van agressief gedrag. 

Afbeelding KennisConnect training slikproblemen zichtbaar in beeld
Teamtraining - kennis & kunde

Slikproblemen zichtbaar in beeld

Naar schatting lijdt 6 procent van de bevolking aan slikproblemen. Bij ouderen is dit circa 23 procent. Het herkennen van slikproblemen is essentieel voor het borgen van medicatieveiligheid. Hoe signaleer je slikproblemen? Hoe werken geneesmiddelen met verlengde afgifte? En welke adviezen geef je aan patiënten en collega zorgverleners?

Afbeelding KennisConnect training bloedverdunners in de praktijk
Teamtraining - kennis & kunde

Bloedverdunners in de praktijk

Bloedverdunners (anticoagulantia) zijn risicovolle geneesmiddelen die vaak voorgeschreven zijn aan kwetsbare patiënten. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Hoe zit dat bij jou? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?

Afbeelding KennisConnect training kwaliteitsdenken risico's in het medicatieproces
Teamtraining - kennis & kunde

Kwaliteitsdenken: risico’s in het medicatieproces

Fouten in het medicatieproces leiden tot verminderde patiëntveiligheid. De apotheek speelt hierin een cruciale rol. In deze training staat zelfreflectie centraal en brengen zorgprofessionals eigen faalwijzen in kaart. Waar in het proces kan het fout gaan? Hoe groot is het gevaar voor de patiënt? En is de fout meetbaar?

Afbeelding KennisConnect training verbinden als team
Teamtraining - teamontwikkeling

Verbinden als team

Vertrouwen vormt de basis van een hecht team en draagt bij aan een harmonieuze samenwerking en een positieve werkomgeving. Zelfinzicht speelt hierbij een sleutelrol. Het bevordert begrip en openheid tussen teamleden, wat het team versterkt. Waar streef je als team naar? En wat heb je daarvoor nodig?

Afbeelding KennisConnect training omgaan met feedback
Teamtraining - teamontwikkeling

Omgaan met feedback

Een open feedbackcultuur vormt de sleutel tot een bloeiende teamdynamiek en bevordert de individuele groei. Het verbetert niet alleen de prestaties en samenwerking binnen het team, maar versterkt ook de motivatie en betrokkenheid van teamleden. Hoe staat het met de feedbackcultuur in jouw organisatie?

Afbeelding KennisConnect training kwaliteiten van het team
Teamtraining - teamontwikkeling

Kwaliteiten van het team

Iedereen heeft kernkwaliteiten. Hoe duidelijker het beeld van je kernkwaliteiten, des te bewuster je die kunt inzetten op het werk en in privé-situaties. Ken jij je eigen kernkwaliteiten? En die van je teamleden? Door te begrijpen wat iedereen in het team te bieden heeft, kun je effectiever samenwerken.

Niets missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Wil je op de hoogte blijven van ons trainingsaanbod en onze nieuwe trainingsdata?
Laat hier je e-mailadres achter en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Benieuwd wat KennisConnect voor jou kan betekenen?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Of je nu op zoek bent naar een training op maat of gewoon even wilt sparren, we komen graag met je in contact en denken met je mee! Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.