Teamtraining - kennis & kunde

Bloedverdunners in de praktijk

Afbeelding KennisConnect training bloedverdunners in de praktijk

Voor wie

Wil je meer informatie over deze training?

Heb je interesse in onze training, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken met je mee!

Informatie over deze training

Bloedverdunners in de praktijk

Op het gebruik van bloedverdunners (anticoagulantia) kleeft een dubbel risico; de patiënten die deze geneesmiddelen gebruiken zijn kwetsbaar en de geneesmiddelen zelf brengen grote risico’s met zich mee. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Zo komt het voor dat combinatietherapieën onterecht worden door gebruikt. Met alle risico’s van dien.

Hoe is de samenwerking bij jou in de apotheek met de huisarts en de specialist? Hoe ga je om met stopdata? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?

Deze training geeft je inzicht in de werking van diverse bloedverdunners en (combinatie)therapieën. Je leert bewakingssignalen herkennen, effectieve maatregelen nemen bij het signaleren van afwijkingen of problemen en je leert passende adviezen geven aan de balie. Met deze tools op zak verval je nooit in een ‘standaard-riedel’ maar voer je een consult toegespitst op de patiënt.

Leerdoelen

Na de training heb je:

1. Inzicht in hemostase en het ontstaan van Diep Veneuze Trombose (DVT)

  • Je begrijpt de processen die betrokken zijn bij hemostase
  • Je vergaart kennis over de oorzaken en mechanismen achter diep veneuze trombose

2. Kennis van werkingsmechanismen van verschillende anticoagulantia

  • Je kunt diverse anticoagulantia en hun specifieke werkingsmechanismen identificeren
  • Je begrijpt hoe deze anticoagulantia de stollingsprocessen beïnvloeden
  • Je raakt vertrouwd met de duale- en triple therapie

3. Vaardigheden in het omgaan met bewakingssignalen en het geven van een passend advies

  • Je leert bewakingssignalen met betrekking tot anticoagulantia te herkennen
  • Je leert hoe je effectieve maatregelen kunt nemen bij het signaleren van afwijkingen of problemen
  • Je ontwikkelt vaardigheden voor het initiëren van een doeltreffend startconsult rondom bloedverdunners
  • Je bent in staat om vervolgconsulten op een professionele en informatieve wijze te voeren

Opbouw training

Je doet een online voorbereiding met kleine opdrachten. Dit doe je thuis en duurt ongeveer 1,5-2 uur. Tijdens het praktijkgedeelte van de training maken we de vertaalslag van je kennis naar de patiënt. Zo kun je de kennis direct toepassen als je de volgende dag weer naar je werk gaat. Het praktijkgedeelte duurt 2,5 uur. We vullen de avond met een kleine hoeveelheid theorie, het bespreken van de voorbereidende opdracht en we gaan aan de slag met casuïstiek.

Heb je interesse in onze training?

Op dit moment is er nog geen nieuwe training gepland. Zodra er een nieuwe datum beschikbaar is, communiceren we de datum op deze pagina.

Wil je meer informatie of heb je interesse in een incompany training voor het volledige apotheekteam? Neem dan contact met ons op! We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk al onze teamtrainingen

Training
Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?
Training
Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?
Training
Iedereen heeft kernkwaliteiten. Hoe duidelijker het beeld van je kernkwaliteiten, des te bewuster je die kunt inzetten op het werk en in privé-situaties. Ken jij je eigen kernkwaliteiten? En die van je teamleden? Door te begrijpen wat iedereen in het team te bieden heeft, kun je effectiever samenwerken.