Consultvoering

Teamtraining Consultvoering

Apothekersassistenten spelen een belangrijke rol bij het signaleren en bespreken van problemen bij medicatiegebruik. Hoe voer je een effectief gesprek? Hoe werkt communicatie? En hoe categoriseer je vragen? De training is opgezet aan de hand van de KNMP-richtlijn Consultvoering. Deze training heeft als doel om de deelnemers bewust te maken van eigen communicatie en gespreksvoering volgens de KNMP richtlijn.

Wat is het doel van de training?

Aan de hand van de richtlijn consultvoering van de KNMP gaan we aan de slag. Hoe voer je nu een goed gesprek aan de balie? Welke invloed heeft communicatie? Hoe kom je erachter wat de patiënt echt nodig heeft? Hoe ga je om met boze patiënten? Hoe kun je op een goede manier de zoveelste merkwisseling uitleggen? Welk verschil kun jij maken voor laaggeletterde patiënten? Deze vragen staan centraal.

Opzet training

De training bestaat uit een online gedeelte en een fysiek praktijkgedeelte. Thuis bereid je de theorie met bijbehorende opdrachten voor in de online leeromgeving. Je krijgt in totaal 3,5 KABIZ punten voor deze training.

Online

Het theoriegedeelte voorafgaand aan het fysieke gedeelte volg je in onze online leeromgeving. Wees gerust: we vragen je niet om lappen tekst te lezen. Daar houden we zelf ook niet van. Je krijgt leuke, korte filmpjes te zien. Het is belangrijk dat je deze voorbereiding doet, voordat je naar het fysieke gedeelte komt. Dit zal je ongeveer 45 tot 60 minuten tijd kosten.

Praktijk

De training zal maximaal 2,5 uur duren. We gaan vooral praktisch aan de slag. Hoe kun je alles wat je leert uit de voorbereiding nu vertalen naar de praktijk aan de balie. Wees niet bang, we gaan geen rollenspellen doen! Wat we wel gaan doen is in groepjes aan de slag.

Meer weten over de richtlijn consultvoering? Kijk dan hier op de KNMP website

Voor wie

 • (Ziekenhuis)apothekersassistenten
 • Farmaceutisch consulenten
 • Apothekers
Informatie
 • Incompany
 • Op maat
 • €1495,- per training
 • maximaal 20 deelnemers
 • Accreditatie: 3,5 KABIZ punten
Neem contact met mij op over deze training  • Kernwaarden
   Het helder voor ogen hebben van jouw kernwaarden helpt je bij het bepalen van jouw visie en die van jouw team zodat je gericht en vol zelfvertrouwen je doelstellingen kunt bepalen én halen.
  Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.