Teamtraining - kennis & kunde

Contra-indicaties in de apotheek, wat moet je ermee?!

Voor wie

Wil je meer informatie over deze training?

Heb je interesse in onze training, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken met je mee!

Informatie over deze training

Contra-indicaties in de apotheek, wat moet je ermee?!

Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Er is kennis nodig om de afhandeling juist te kunnen doen. Soms staat er een afgeleide CI in het apotheekinformatiesysteem. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties? En hoe communiceer je over contra-indicaties naar de voorschrijver?

Deze training geeft je inzicht in de verschillende soorten contra-indicaties. Je leert bewakingssignalen interpreteren en afhandelen, effectieve maatregelen te nemen en te communiceren met zowel de voorschrijver als de patiënt.

Leerdoelen

Na de training heb je:

1. Inzicht in diverse contra-indicaties (CI’s)

  • Je begrijpt wat CI’s zijn en waarom ze van belang zijn in de farmaceutische praktijk
  • Je bent in staat om CI’s te interpreteren, zoals leverfunctiestoornissen, hartfalen en CYP-enzymen

2. Kennis over het afhandelen van een CI’s

  • Je kunt omgaan met afgeleide CI’s in het apotheekinformatiesysteem
  • Je weet hoe te handelen bij geconstateerde CI’s, inclusief de juiste stappen voor informatievergaring- en verstrekking
  • Je bent in staat om pro-actief CI’s te verifiëren en hier adequaat op te reageren

3. Vaardigheden om jouw communicatie te verbeteren rondom CI’s

  • Je bent in staat om duidelijk en professioneel te communiceren met voorschrijvers over contra-indicaties, inclusief het verstrekken van relevante informatie en advies

Opbouw training

Je doet een online voorbereiding met kleine opdrachten. Dit doe je thuis en duurt ongeveer 1,5-2 uur. Tijdens het praktijkgedeelte van de training maken we de vertaalslag van je kennis naar de patiënt. Zo kun je de kennis direct toepassen als je de volgende dag weer naar je werk gaat. Het praktijkgedeelte duurt 2,5 uur. We vullen de avond met een kleine hoeveelheid theorie, het bespreken van de voorbereidende opdracht en we gaan aan de slag met casuïstiek.

Heb je interesse in onze training?

Op dit moment is er nog geen nieuwe training gepland. Zodra er een nieuwe datum beschikbaar is, communiceren we de datum op deze pagina.

Wil je meer informatie of heb je interesse in een incompany training voor het volledige apotheekteam? Neem dan contact met ons op! We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk al onze teamtrainingen

Training
Bloedverdunners (anticoagulantia) zijn risicovolle geneesmiddelen die vaak voorgeschreven zijn aan kwetsbare patiënten. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Hoe zit dat bij jou? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?
Training
Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?
Training
Iedereen heeft kernkwaliteiten. Hoe duidelijker het beeld van je kernkwaliteiten, des te bewuster je die kunt inzetten op het werk en in privé-situaties. Ken jij je eigen kernkwaliteiten? En die van je teamleden? Door te begrijpen wat iedereen in het team te bieden heeft, kun je effectiever samenwerken.