Intervisie

Intervisie

Blinde vlekken: iedereen heeft ze, niemand ziet ze. Want dat is nou precies hoe het met blinde vlekken werkt. Het is gedrag waarvan je zelf niet in de gaten hebt dat je het laat zien. En daardoor kan het je flink in de weg zitten.

Je kent het vast wel. Je loopt al een tijdje tegen dezelfde uitdagingen aan. Het gaat duidelijk niet zoals jij zou willen. Maar je hebt geen idee waarom niet. Grote kans dat je last hebt van een blinde vlek. Blinde vlekken zijn een deel van je persoonlijkheid waar je je niet bewust van bent. Je hebt anderen nodig om je blinde vlekken te kunnen zien. Om inzicht te krijgen in je eigen gedrag en valkuilen. Intervisie kan hierbij een krachtig hulpmiddel zijn. Bij intervisie helpt de groep je om het probleem achter jouw hulpvraag helder te krijgen. Door het probleem van verschillende kanten te bekijken krijg je meer inzicht in je eigen gedrag. Door bewust te zijn van je eigen handelen krijg je meer grip op situaties en ben je in staat om meer invloed hierop uit te oefenen.  Intervisie draagt hiermee bij aan de ontwikkeling van jouw (persoonlijk) leiderschap.

Als intervisiecoach bewaken we het groepsproces en stellen we verdiepende vragen. Soms vragen we je om tijdens een intervisie bijeenkomst een stapje buiten je comfortzone te gaan. Zo leer je aanspraak te doen op ‘andere delen’ van jezelf en verruim je je kijk op situaties. We hechten grote waarde aan een veilige en vertrouwde omgeving zodat je jezelf kunt zijn.

Praktisch

De deelnemers brengen eigen casuïstiek in. Bijvoorbeeld casuïstiek gericht op leiderschap, samenwerking binnen het team en samenwerking met collega zorgprofessionals komen aan bod. Door middel van verschillende intervisie methodieken bespreken we de casuïstiek. We beginnen elke bijeenkomst met een stukje theorie. De intervisie wordt begeleid door Marlies of Rianne. We zorgen voor een gestructureerd verloop met een persoonlijk karakter. De techniek die we toepassen kan per keer verschillen. 

Een intervisiegroep bestaat uit 6 tot 10 apothekers. De deelnemers komen uit dezelfde beroepsgroep. Jaarlijks vinden er minimaal 2 bijeenkomsten plaats. Elke bijeenkomst duurt 3 uur.

Voor wie

  • Zorgprofessionals
Informatie
  • Incompany of extern
  • Op maat
  • 8 tot 10 deelnemers
  • Accreditatie voor openbaar apothekers: 2 punten per bijeenkomst
  • Kosten: €250,- per cyclus van 2 bijeenkomsten
Neem contact met mij op over intervisie    Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.