Teamtraining - teamontwikkeling

Kwaliteiten van het team

Afbeelding KennisConnect training kwaliteiten van het team

Voor wie

Wil je meer informatie over deze training?

Heb je interesse in onze training, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken met je mee!

Informatie over deze training

Kwaliteiten van het team

Iedereen heeft kernkwaliteiten. Kernkwaliteiten zijn kwaliteiten die tot de kern van een persoon behoren. Hoe duidelijker je een beeld hebt van je kernkwaliteiten, des te bewuster je ze kunt inzetten op het werk en in privé-situaties. Het laten doorstralen van jouw kernkwaliteiten in je werkzaamheden maakt je effectief, authentiek en geloofwaardig.

Hoe goed ken jij je eigen kernkwaliteiten? Ben je in staat om naast je sterke punten ook je zwaktes, uitdagingen en persoonlijke triggers te herkennen? En heb je inzicht in de kernkwaliteiten van je je teamleden?

In deze training ga je op zoek naar jouw kernkwaliteiten met de bijbehorende valkuilen, uitdagingen en allergieën. Je verkent hoe je als team beter kunt samenwerken en ontdekt hoe het begrip van ieders individuele bijdrage het team als geheel kan versterken. Door te begrijpen wat iedereen in het team te bieden heeft, kun je als team effectiever samenwerken en elkaar ondersteunen waar nodig.

Leerdoelen

Na de training heb je:

1. Inzicht in je eigen kernkwaliteiten

  • Je bent je bewust van je persoonlijke sterke punten en unieke eigenschappen
  • Je herkent zwaktes, uitdagingen en persoonlijke triggers
  • Je ontwikkelt zelfreflectievaardigheden om kernkwaliteiten te identificeren

2. Kennis van de theorie rondom het kernkwadrant

  • Je begrijpt de relatie tussen kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën volgens het model van Daniel Ofman
  • Je begrijpt het concept van kernkwaliteiten en hoe deze van invloed zijn op gedrag
  • Je ontwikkelt vaardigheid in het toepassen van het kernkwadrantmodel om eigen kernkwaliteiten te analyseren

3. Bewustwording van de kwaliteiten van het team

  • Je herkent de individuele kernkwaliteiten van teamleden
  • Je begrijpt hoe de combinatie van verschillende kernkwaliteiten bijdraagt aan de teamdynamiek

Opbouw training

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. De trainers zorgen voor een veilige setting waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij werken vanuit een positieve benadering met respect voor ieder teamlid.

Heb je interesse in onze training?

Wil je meer informatie of heb je interesse in een incompany training voor het volledige apotheekteam? Neem dan contact met ons op! We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk al onze teamtrainingen

Training
Bloedverdunners (anticoagulantia) zijn risicovolle geneesmiddelen die vaak voorgeschreven zijn aan kwetsbare patiënten. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Hoe zit dat bij jou? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?
Training
Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?
Training
Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?