Teamtraining - teamontwikkeling

Omgaan met feedback

Afbeelding KennisConnect training omgaan met feedback

Voor wie

Wil je meer informatie over deze training?

Heb je interesse in onze training, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken met je mee!

Informatie over deze training

Omgaan met feedback

Het geven van complimenten en opbouwende feedback is essentieel voor een positieve en productieve werkomgeving. Het helpt om sterke punten te benadrukken en zwakke punten te verbeteren, wat de prestaties en samenwerking van het team verbetert. Een open feedback cultuur moedigt teamleden aan en versterkt hun motivatie, wat resulteert in een gevoel van voldoening en betrokkenheid bij het team. Kortom, het regelmatig geven en ontvangen van feedback is essentieel voor een gezonde en productieve teamdynamiek, waarin iedereen wordt gestimuleerd om zijn of haar volledige potentieel te bereiken.

Hoe is de feedbackcultuur in jouw organisatie? Durven teamleden elkaar aan te spreken op gedrag?

In deze training staat het belang van een open feedbackcultuur centraal. Je krijgt als team handvatten hoe je elkaar op respectvolle wijze feedback kunt geven. We gaan dieper in op de randvoorwaarden die nodig zijn om feedback te geven en maken hier samen afspraken over. Hiermee leggen we een mooie basis waarop je als team verder kunt bouwen.

Leerdoelen

Na de training heb je:

1. Inzicht in hoe jouw team omgaat met feedback

  • Je kunt de huidige feedbackcultuur analyseren
  • Je kunt bestaande feedbackmechanismen binnen het team identificeren
  • Je kunt eventuele uitdagingen of obstakels in het feedbackproces binnen het team ontdekken

2. Kennis van de positieve impact van een open feedbackcultuur

  • Je begrijpt hoe een open feedbackcultuur bijdraagt aan verbeterde prestaties en samenwerking
  • Je begrijpt hoe feedback de motivatie en betrokkenheid van teamleden stimuleert en bijdraagt aan een positieve teamdynamiek

3. Bewustwording van je eigen manier van communiceren

  • Je kunt reflecteren op persoonlijke communicatiestijlen en -gewoonten
  • Je kunt sterke punten en verbeterpunten in je eigen communicatie identificeren
  • Je ontwikkelt vaardigheden om effectiever te communiceren en constructieve feedback te geven en te ontvangen

Opbouw training

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. De trainers zorgen voor een veilige setting waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij werken vanuit een positieve benadering met respect voor ieder teamlid.

Heb je interesse in onze training?

Wil je meer informatie of heb je interesse in een incompany training voor het volledige apotheekteam? Neem dan contact met ons op! We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk al onze teamtrainingen

Training
Bloedverdunners (anticoagulantia) zijn risicovolle geneesmiddelen die vaak voorgeschreven zijn aan kwetsbare patiënten. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Hoe zit dat bij jou? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?
Training
Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?
Training
Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?