Samen beslissen over bijwerkingen

Samen beslissen over bijwerkingen

Een belangrijk onderdeel van jouw werk als (ziekenhuis)apotheker is het herkennen van bijwerkingen en vervolgens samen met je patiënt beslissen hoe hiermee om te gaan. In sommige gevallen is een bijwerking te voorkomen. Maar het komt ook vaak genoeg voor dat dit niet het geval is. Hoe een patiënt hiermee omgaat, hangt sterk af van de situatie. En ook jouw rol als zorgverlener is bepalend voor de mate waarin een patiënt een bijwerking accepteert. Motiverende gespreksvoering kan je hierbij helpen.

In deze training komen veel voorkomende bijwerkingen aan bod en leer je hoe je deze kunt herkennen. Daarnaast is er veel aandacht voor het gesprek met de patiënt. Hoe ga je om met emoties van de patiënt? Hoe kun je een patiënt motiveren om therapietrouw te zijn? In welke situaties kunnen apothekersassistenten het gesprek met de patiënt voeren en wanneer is de inbreng van een apotheker van meerwaarde? Tijdens de training samen beslissen over bijwerkingen krijg je inzicht in je eigen overtuigingen en belemmeringen en hoe deze van invloed zijn bij het gesprek met de patiënt.

Farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd & Hart

Deze training richt zich op (ziekenhuis)apothekers die willen werken aan professionele & persoonlijke ontwikkeling; deze zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles met de intentie om optimale farmaceutische patiëntenzorg te leveren. Farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart gaat over het toepassen van kennis (hoofd) afgestemd op je gevoel (hart). Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen.

Gedurende elke bijeenkomst is er ruimte voor zelfreflectie en inbreng van eigen vraagstelling en knelpunten. Er wordt gewerkt met kleine groepen (maximaal 15 deelnemers) zodat een veilig klimaat ontstaat en er veel ruimte is om te oefenen. Naast deze training bieden we ook de volgende trainingen aan, waarbij farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd en Hart centraal staat:

Deze masterclass organiseren we samen met

 • Marjolijn Duisenberg, ziekenhuisapotheker en coach bij Zorgmuse

 Ik meld mij aan voor deze masterclass

  kies gewenste datum  Voor wie & accreditatie

  • Openbaar apothekers: 6,5 punten
  • ziekenhuisapothekers: 6 punten
  Datum
  • Samen beslissen over bijwerkingen
  • 18 september 2023
  Tijd
  • 9.30 uur - 17.00 uur
  Kosten

  €395 per training (inclusief trainingsprogramma, tussendoortjes en lunch)

  Locatie
  • Hoonhorst, nabij Zwolle
  • Utrecht
  • Hilvarenbeek (nabij Tilburg)

  • Medicatieveiligheid onder de loep
   Waarom krijgt medicatieveiligheid zoveel aandacht? Wat maakt het werken met medicatie zo risicovol? En wat is jouw rol en verantwoordelijkheid binnen het medicatieproces? Daar gaan we in deze training mee aan de slag!
  • Jouw invloed op psychologische veiligheid in de apotheek
   Als je wilt dat binnen jouw team positiviteit de norm is, op respectvolle wijze wordt samengewerkt en iedereen openstaat voor het geven en ontvangen van feedback dan is psychologische veiligheid een belangrijke randvoorwaarde. En daarin kunnen kleine dingen, grote impact hebben.
  Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.