Teamtraining - teamontwikkeling

Verbinden als team

Afbeelding KennisConnect training verbinden als team

Voor wie

Wil je meer informatie over deze training?

Heb je interesse in onze training, wil je even sparren over jouw situatie of ben je op zoek naar meer informatie? Laat dan je gegevens achter via het contactformulier. We komen graag met je in contact en denken met je mee!

Informatie over deze training

Verbinden als team

Deze training richt zich op het bevorderen van zelfinzicht en het versterken van de band binnen het team. Wanneer je beter begrijpt wie je bent, kun je gemakkelijker beslissingen nemen die echt bij je passen, je grenzen stellen en persoonlijk groeien. Dit draagt rechtstreeks bij aan het welzijn van het teamlid en stimuleert een betere samenwerking.

Tijdens de training leren medewerkers zichzelf en hun collega’s op een veilige manier kennen. Dit bevordert onderling vertrouwen, zowel binnen het team als binnen de apotheek als geheel. Vertrouwen is essentieel voor een goede samenwerking. Het hoofddoel is om als team te groeien door elkaar echt te leren kennen. Door het vergroten van zelfkennis kunnen medewerkers bewustere keuzes maken in hun leven en beter samenwerken met collega’s. En dit bevordert het werkplezier!

Leerdoelen

Na de training heb je:

1. Inzicht in het belang van veiligheid en vertrouwen

  • Je hebt begrip ontwikkeld van hoe veiligheid en vertrouwen de basis vormen voor een gezonde teamcultuur
  • Je begrijpt de verschillende aspecten van veiligheid en vertrouwen, zoals open communicatie, respect en teambinding
  • Je herkent de directe correlatie tussen veiligheid, vertrouwen en effectieve samenwerking

2. Kennis van de impact van veiligheid en vertrouwen op de teamdynamiek

  • Je verkent het model van de piramide van Lencioni en begrijpt hoe het bouwen van veiligheid een essentiële basis vormt voor effectieve samenwerking
  • Je doet kennis op over verschillende oefeningen en methoden om teamleden op een dieper niveau te leren kennen en onderling begrip te vergroten

3. Bewustwording van je eigen handelen op de teamdynamiek

  • Je kunt reflecteren op persoonlijke ervaringen en percepties met betrekking tot veiligheid en vertrouwen binnen het team
  • Je bent je bewust van de ervaringen en gebeurtenissen die het team heeft doorgemaakt en hoe deze van invloed zijn op de huidige dynamiek
  • Je kunt eventuele obstakels of uitdagingen identificeren die het opbouwen van veiligheid en vertrouwen binnen het team kunnen belemmeren en je verkent mogelijke oplossingen

Opbouw training

Voor deze training is geen voorbereiding nodig. De trainers zorgen voor een veilige setting waarin iedereen zichzelf kan zijn. Wij werken vanuit een positieve benadering met respect voor ieder teamlid.

Heb je interesse in onze training?

Wil je meer informatie of heb je interesse in een incompany training voor het volledige apotheekteam? Neem dan contact met ons op! We komen graag met je in contact en denken met je mee. Je kunt ons bereiken door te bellen of een whatsapp te sturen naar ons telefoonnummer: 0529-224009. Stuur je liever een e-mail? Dat kan via: info@kennisconnect.nl of vul ons contactformulier in. Dan nemen we je zo snel mogelijk contact met je op.

Bekijk al onze teamtrainingen

Training
Bloedverdunners (anticoagulantia) zijn risicovolle geneesmiddelen die vaak voorgeschreven zijn aan kwetsbare patiënten. In de praktijk blijkt dat huisarts en apotheek informatie vanuit de specialist vaak als ‘waar’ bestempelen. Hoe zit dat bij jou? Vraag je genoeg door om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen?
Training
Veel patiënten zien de apotheek alleen als een uitgiftepunt voor geneesmiddelen. Zonde want de apotheek biedt zorg! Jij maakt hierin het verschil in je consult aan de balie. Dreun jij een riedeltje op of sluit je gesprek aan bij de behoefte van de patiënt? Wat is de impact van jouw verbale, non-verbale en para-verbale communicatie?
Training
Voor veel teams is het onduidelijk wat contra-indicaties (CI’s) betekenen en hoe je ze afhandelt. Denk bijvoorbeeld aan de contra-indicatie leverfunctiestoornissen, hartfalen of de CYP enzymen. Wat is de betekenis en wat doe je hiermee in de afhandeling? Wat is jouw rol als apothekersassistent omtrent contra-indicaties?