Valpreventie zichtbaar in beeld

Valpreventie zichtbaar in beeld.

Apothekersassistenten zijn hét gezicht van de apotheek. Ze staan patiënten te woord en zijn vaak het aanspreekpunt van zorginstellingen, huisartspraktijken en praktijkondersteuners. Heb jij het gevoel dat jouw assistenten meer zichtbaar mogen zijn? Dat ze meer mogen doorvragen om bijwerkingen en medicatie-gerelateerde problemen in beeld te krijgen? En dat ze zich meer bewust mogen zijn van hun signalerende functie en dus niet zijn aangenomen om enkel ‘doosjes te schuiven’?

Onzichtbare problemen zichtbaar maken! Dat is het doel van deze training. Valpreventie is een onzichtbaar probleem. Tijdens de training geven wij de assistenten handvatten om dit onzichtbare, maar belangrijke medicatie-gerelateerde probleem van patiënten in beeld te krijgen.  Dit zal leiden tot het initiëren van interventies en uiteindelijk tot een verhoging van de patiëntveiligheid. 

Maar hoe krijg je patiënten aan het praten? Ons antwoord: allereerst door zelf meer te weten over problemen waar patiënten (soms onbewust) mee worstelen en tenslotte in gesprek te gaan met de patiënt.

Kennis vergaren is belangrijk, maar hoe vertaal je die kennis naar de patiënt? In het praktijk gedeelte gaan we hier mee aan de slag. Zo kan jouw team de theorie gelijk toepassen in de praktijk! 

Voor wie

 • (Ziekenuis)apothekersassistenten
Informatie
 • Incompany
 • Op maat
 • €1495,- per training
 • maximaal 20 deelnemers
 • Accreditatie: 5 KABIZ punten
Neem contact met mij op over deze training  • Samen beslissen over bijwerkingen
   “Zo’n bijwerking is vervelend, maar hoort erbij. Dat heb je al verschillende keren uitgelegd. Maar nu vraagt de patiënt alweer hoe het zit!“ Een training over kennis afgestemd op je gevoel: farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd & Hart.
  • Medicatiebegeleiding in de 1e en 2e lijn
   “Je hebt alles geregeld, iedereen is op de hoogte wat er moet gebeuren. Waarom duurt het dan nog dagen voordat de patiënt met ontslag kan?“ Een training over kennis afgestemd op je gevoel: farmaceutische patiëntenzorg met Hoofd & Hart.
  Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.