waarom we doen wat we doen

Waarom we doen, wat we doen

Waarom we doen, wat we doen 683 1024 KennisConnect

Wij geloven dat het creëren van veilige en menselijke zorg zin heeft en zin geeft. Dat is onze missie. Daar zetten wij ons dagelijks vol overgave voor in. In deze blog leggen we je graag uit waarom we bij KennisConnect doen wat we doen.

Na jaren zelf in de farmacie te hebben gewerkt, was het in 2019 tijd voor een volgende stap. We hebben aan den lijve ondervonden wat er goed gaat in onze branche, maar zagen ook waar de kansen op verbetering liggen. We voelden aan alles dat we willen bijdragen aan veilige, menselijke zorg.

Het menselijke is een uitdaging

We zagen apothekers en managers struggelen met deze menselijke aspecten van het vak. Hoe motiveer je je team? Hoe spreek je mensen aan op gedrag? En ook: hoe zet je je trots/ego aan de kant en kun je je boodschap overbrengen door je te verbinden. Dat veel apothekers dat lastig vinden is niet zo gek. Hoewel het een groot onderdeel van ons vak is, is er tijdens de opleiding nauwelijks aandacht voor. En dan is er ook nog het team zelf. Natuurlijk werd er in de apotheken waar we werkten ook geïnvesteerd in teamontwikkeling. Maar vooral op de inhoud. Als we het team na de cursus vroegen hoe ze dat patiënt aan de balie beter gingen helpen, dan bleef het stil. Terwijl de praktische vertaalslag juist zo belangrijk is als je veilige, menselijke zorg wilt verlenen.

Kortom, we zagen een gat en zijn er vol overtuiging ingesprongen!

De naam KennisConnect hebben we heel bewust gekozen. Kennis staat bij ons voor vakkennis én zelfkennis. Omdat we heilig geloven in de combinatie. Door naast de inhoud ook naar jezelf te kijken, maak je het verschil. Connect staat voor de connectie tussen de zorgprofessionals en de patiënt en ook voor de connectie tussen zorgprofessionals onderling. Het is de verbinding die zorgt voor veiligheid en vertrouwen. De basis voor goede menselijke zorg. KennisConnect verbindt ratio met gevoel. Want als je ratio en gevoel in balans zijn kun je maximaal doen. Elke verandering gaat gepaard met bewustwording, zelfinzicht. Daar zetten wij op in met onze trainingen. Je kunt namelijk pas groeien als je blinde vlekken zichtbaar worden. Hier heb je iemand anders voor nodig. Altijd. Want je bent je niet bewust van je eigen blinde vlekken. Zelfkennis stelt je in staat jouw authentieke pad te volgen, je grenzen aan te geven en menselijke zorg te leveren. Zelfkennis zorgt ervoor dat jij kunt floreren in je werk én privéleven. Maar met dat laatste bemoeien we ons verder niet 😉

Het gaat om het resultaat

Onze persoonlijke manier van werken, heeft veel positieve effecten. Patiënten zijn minder angstig en delen meer informatie. Daardoor kun je als zorgprofessional gerichtere oplossingen bieden en samen tot het juiste besluit komen. Daarbij reageert de patiënt positief op empathische zorgprofessionals en dat zorgt voor meer werkplezier. Daarom bieden we bij KennisConnect inhoudelijke, praktijkgerichte trainingen aan. Altijd met een component van zelfreflectie. Als je jezelf goed kent, kun je empathie tonen. Meeleven met de patiënt/collega in plaats van mee lijden. Dit geeft een extra dimensie aan ons prachtige vak. Op deze manier ontwikkel je een persoonlijkheid als zorgprofessional, kun je nieuwsgierig zijn en je inleven in de situatie van de patiënt. Zodat je het verschil kunt maken in de patiëntenzorg.

Benieuwd wat wij te bieden hebben? Neem contact op of bekijk ons aanbod!

    Wij gebruiken cookies om het surfgedrag op de website te analyseren.